Nordens köpmän från Venedig

2014-11-21

mencken2

Den ruttna kärnan till alla problemen idag är det av bankerna privatkontrollerade kreditbaserade finansiella systemet med centralbanker och en patologiskt korrumperad politisk adelsklass. Det är ett gammalt och känt problem som vid några få tillfällen har låtits korrumpera samhällen och människor, med stort lidande och armod som konsekvens.

Politiska - nyttiga - och mer allmänna idioter med sina händer på spakarna till den schimära makten, avlades och tränades till att främst vara där för att tjäna en bankernas agenda. Ett juridiskt system har etablerats för att konservera denna moraliska avart för samhället. Dessa människor är helt enkelt inte byxade, för annat än att picka kornen i sina säckar eller omskrivet till visionen bortom sina egna pengar från bankerna, till att göra någon som helst form av altruistiskt ledande beslut.

Paradexemplet är ECB och eurokraterna. Ganska hyfsat ovillkorligt beredda att förstöra liv och försörjning för miljoner människor för att föreviga sina egna trynen i det guldpläterade tråget. Under förespegling av att detta minsann sker med syftet för allas bästa.

Pest till dem alla i sina hus - tankebyggnader! ...och minsann kommer här inte nu en air av vitriol?

Ingen verkar därför vilja se ”skogen för alla träd”. Inget finansiellt taskspeleri kommer att fixa de överskuldsatta ekonomierna. Men det är för sent att backa undan någon medverkan till upprätthållandet av galenskaperna Vi har gått in i en period av Malthusiansk ekonomi med miljarder konsumenter konkurrerande om att få bli oändligt mer skuldsatta människor i tävlan om ändliga resurser – utan något mer att ge i skuldsättning till bankerna.

”Konspirationsteori” är därför också en term som på en och samma gång slår an en sträng av rädsla och ångest i hjärtat på nästan varje offentlig person, särskilt journalister och akademiker. Ifrågasättandet av den stora illusionen.

Sedan 1960-talet har etiketten blivit en disciplinär enhet och en princip som har varit överväldigande effektiv för att definiera vissa händelser som ligger utanför konvenansens gränser för ifrågasättande eller debatt. - sådant som möjlighet talar vi som bekant helt enkel inte om - för herregud vi bor ju i Sverige.

Särskilt i Sverige nämligen, görs i grunden moraliskt legitima frågor om tvivelaktiga officiella berättelser vilka är avsedda att informera allmänheten (och därmed offentlig politik) avseende stora bakomliggande planerande tankar om brott, till någonting som måste flamberas bort från det offentliga psyket till varje pris.

Men det går inte längre att stoppa det ljus som kommer inifrån inte ens i Sverige.

Djupt går tjälen här i Nord för detta har verkligen hållit på länge. Ja faktiskt redan Shakespeare visste vad detta handlade om, men i dagens läge så kan vi se det lite annorlunda, kött på bankprosa blir då - obligation av latinets obligare.

M.a.o:

Jag har min obligation!

När ockrarna/bankirerna får chansen att klippa ett halvt kilo kött ur närmaste Antonio hjärta, så förvandlas de till papegojor som ropar om och om igen, ”Jag har min obligation!” De viftar med sitt juridiska avtal, som bärs upp ett juridiskt system just för detta ändamål, som alltså formellt skall genomdrivas enligt lagstiftningen i Venedig/Basel. Man kommer aldrig att förstå en ockrares tänkesätt om man tror att Shakespeares Shylock eller bankirerna lånade ut pengar till Antonio för att få dem tillbaka. Åh nej! Shylock förekom detta med en satsning på att inte få dem tillbaka!

Det är nämligen på det viset att rika, suveräna borgenärer som nationer som inte kan betala tillbaka sina lån är ljuv musik för bankirers öron! Hur bra är en suverän borgenär som kan och som verkligen kommer att betala tillbaka ett lån? Vilket undergräver själva kärnan i ocker! Det hela bygger ju på att försörja sig på att tjäna ränta och hur skulle det vara möjligt om ingen behöver låna? Det är ju nära nog värdelöst, det som räknas är ju mängden ränta som kan höstas in! Det överlistar ju annars själva kärnan i parasitismen och tvingar ockraren/bankirer att behöva arbeta för att hitta nya offer att låna alla pengar till, ett bankstrategiskt vansinne med andra ord.

Förväntar du dig att en bankman ska jobba? Bankirers business föds av refinansiering av skuld, och är avlad i att rulla den från år till år, exponentiellt växande genom ränta på ränta, detta är livet på en pinne från Basel.

När ett land inte längre kan betala sina skulder, då kommer våra moderna Shylockbankirer och kräver sitt ”skålpund kött”: alltså full kontroll över landet för att förvandla det till en finansiell koloni för detta finansiella universums härskare, som sätter sina Trilaterala kommissionärs bröder i viktiga positioner för att effektuera plundringarna: Papademos, Monti, Cavallo, Geithner

Det var aldrig någonsin Shylocks mål att driva in sina 3000 dukater. Nix pix! Han ville bara ha sitt skålpund kött - RÄNTAN. Lånet och obligationen var bara mekanismen för att få det köttet . sin försörjning. Shylock: s modell var att juridiskt skuldhålla Antonio enligt lagstiftningen i Venedig, så att dessa lagar då skulle hävda sin moraliska rätt att verkställa inhöstandet av räntan på säkerheten: ett halvt kilo kött.

Jag har min obligation!

När ockrarna/bankirerna får chansen att klippa ett halvt kilo kött ur närmaste Antonio hjärta, så förvandlas de till papegojor som ropar om och om igen, ”Jag har min obligation!” De viftar med sitt juridiska avtal, som bärs upp ett juridiskt system just för detta ändamål, som alltså formellt skall genomdrivas enligt lagstiftningen i Venedig/Basel. Man kommer aldrig att förstå en ockrares tänkesätt om man tror att Shakespeares Shylock eller bankirerna lånade ut pengar till Antonio för att få dem tillbaka. Åh nej! Shylock förekom detta med en satsning på att inte få dem tillbaka!

Det är nämligen på det viset att rika, suveräna borgenärer som nationer som inte kan betala tillbaka sina lån är ljuv musik för bankirers öron! Hur bra är en suverän borgenär som kan och som verkligen kommer att betala tillbaka ett lån? Vilket undergräver själva kärnan i ocker! Det hela bygger ju på att försörja sig på att tjäna ränta och hur skulle det vara möjligt om ingen behöver låna? Det är ju nära nog värdelöst, det som räknas är ju mängden ränta som kan höstas in! Det överlistar ju annars själva kärnan i parasitismen och tvingar ockraren/bankirer att behöva arbeta för att hitta nya offer att låna alla pengar till, ett bankstrategiskt vansinne med andra ord.

Förväntar du dig att en bankman ska jobba? Bankirers business föds av refinansiering av skuld, och är avlad i att rulla den från år till år, exponentiellt växande genom ränta på ränta, detta är livet på en pinne från Basel.

När ett land inte längre kan betala sina skulder, då kommer våra moderna Shylockbankirer och kräver sitt ”skålpund kött”: alltså full kontroll över landet för att förvandla det till en finansiell koloni för detta finansiella universums härskare, som sätter sina Trilaterala kommissionärs bröder i viktiga positioner för att effektuera plundringarna: Papademos, Monti, Cavallo, Geithner

Det var aldrig någonsin Shylocks mål att driva in sina 3000 dukater. Nix pix! Han ville bara ha sitt skålpund kött - RÄNTAN. Lånet och obligationen var bara mekanismen för att få det köttet . sin försörjning. Shylock: s modell var att juridiskt skuldhålla Antonio enligt lagstiftningen i Venedig, så att dessa lagar då skulle hävda sin moraliska rätt att verkställa inhöstandet av räntan på säkerheten: ett halvt kilo kött.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram