Att älska systemet till både sin egen och andras olycka!

2014-11-21

rök och speglar

Av Marcus Ljunggren

Dagligen duggar nu artiklarna allt tätare om att det trots allt, kanske inte är så bra vad gäller den finansiella hälsan i världen! För inte kunde väl någon gissa det omöjliga och direkt sinnesslöa i att försöka lösa gamla kreditskulder med nya!

Att man gör sitt yttersta för att bibehålla det monetära systemet i dess nuvarande form, trots att det oundvikligen kommer att haverera, då skuldmättnadspunkten för längesedan är nådd, är numera så tydlig att man undrar hur det egentligen står till med systemkramarnas mentala hälsa. Den ovilja som uppvisas att ta åt sig av verklighetens facit, och istället hellre lyssna på kulissväktarna, trots att den avgrundsdjupa sanningen stirrar dem rakt i ansiktet, ter sig för var dig allt mer masochistiskt perverst!

För oavsett vad man anser sig representera för social status i det svenska kastsamhället, kommer dessa att drabbas minst lika hårt, om inte hårdare, då de flesta har levt utifrån inkomst? Inkomsten är alltså det folk inbillar sig är det som definierar deras person, och således sociala status! Och med inkomstbaserad social status, finns där också ofta en överskuldsatt och överprisad bostad i rätt område i bakgrunden, som såklart kommer få genomgå en lika stor prisjustering procentuellt, som resterande bostäder i landet, när luften väl går ur!

Den trista men helt klart mest sannolika förklaringen till varför, ligger som vanligt i egoism och egennytta! För så länge man anser sig stå lite högre på karriärstegen, har ett lite större överflöd, och således kan kosta på sig lite mer "vardagslyx" än andra, så kommer man försvara systemet hela vägen fram tills dess oundvikliga haveri!

Således är frågan som systemkramarna idag bör fråga sig... Kommer rätt problem adresseras när så sker, eller kommer man fortsätta med sin naivt lojala tilltro på kulissväktarna, som pga av egennytta eller inkompetens satt oss i nuvarande situation, och tillåta dessa att även i fortsättningen inneha problemformuleringsinitiativet?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram