BAE, Goldman&Sachs och Wallenberg i regeringen, som vanligt

2014-10-04

magdalena andersson

Så på tal om Wallenbergprofessuren på Handels i Stockholm:

Som jag har diskuterat här rätt många gånger tidigare, så fortsätter verklighetens ekonomiska stagflation att pressa på människor och samhället i den organiska ekonomin inom allt snävare ekonomiska ramar, medan det skuldmättade enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet genererar allt större tillgångsbubblor i toppen av den ekonomiska finansiella näringskedjan.

Medierna gör idag en briljant parodi på sin pressetiska skyldighet genom att fullkomligt excellera i systemupprätthållande opinionsbildningsartiklar om det goda i att investera - vara religiöst troende - på antingen aktier eller boprisstegringar.

Finansiell diktatur regerar, men detta är ett slutspel. Alltmer vanföreställningar - kollektiv optimism, som bygger på en illusion om eventuell rikedom för de få, har varit drivkraften sedan länge, även som de smarta pengarna har sålt allt som inte fallit ner under större delen av året – glatt lämnande den alltmer tomma påsen till en publik som kräver detta i sin inbillningssjuka. Gravitation gör att saker faller neråt och detta system gör att rikedom accelererande ackumuleras uppåt i pyramiden.

Det har varit en sex år lång fest – dödsryckning – sedan skuggbanksystemet började kollapsa, men det har också visat sig att det var inga lärdomar alls som drogs från de överdrifter som föregick den tidigare toppen på skapandet av skuldbaserad digital konfetti och de konsekvenser som följde av detta.

Människor lider fortfarande av problemet med detta som säger att många av oss kommer att stödja korruptionen så länge som vi själva kan dra nytta av systemet med korrupta ledare som styrning av samhället, därför att vi har en ”vad betyder det för mig?” mentalitet som är till skada för inte bara medborgarna i de länder där vi bor, utan även för medborgarna i världen.

Nu, som en följd av att ha kastat bort eftertanken - försiktigheten - för vinden igen (mestadels med andras – bankernas – räntebelastade pengar förstås, eftersom det är de enda pengar som finns), så står vi inför en annan uppsättning konsekvenser, men den här gången blir baksmällan betydligt värre, helt garanterat.

Vi önskar den nya regeringen vårt allra varmaste lycka till.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram