Badbank rising

2014-10-03

15420409842_5b8667b0ca_b

Så med avseende på prediktionerna från mig häromdagen så kom det alltså, vilket redovisas av presstitutionsbrigaderna i dag :

I ett, inte så för alla, häpnadsväckande medgivande framgår SuperMario Draghi s "strategi" om ECB: s framtid, a.k.a ABS monetariseringsplanen, som ingenting annat än att omvandla Europas centralbank till en "Bad bank" alltså förvaringsplats för biljoner i dåliga och oreglerade skulder, naturligtvis till stor glädje för de som får ansvaret för denna betalning. Europas skattebetalare.
Mario Draghi vill driva Europeiska centralbanken till att köpa berg av grekiska och cypriotiska banklån med skräp" betyg, i ett drag som uppenbart kommer att förvärra spänningarna mellan Tyskland och banken.
Det kan nog förväntas att den tidigare Goldmaniten kommer att presentera detaljerna i en plan för att köpa hundratals miljarder euro värde av tillgångar inom den privata sektorn vid morgondagens ECB möte.
Tråkigt nog för systemet, om ett land börjar skriva av osäkra fordringar, och det finns ju massor av dessa, så kommer alla länder att börja skriva av osäkra fordringar, och innan du vet ordet av så har du en Cypern borgen som hungrigt suger i sig biljoner i inlåning så att äntligen banken matchar vad en livskraftig balansräkning ska se ut som. Naturligtvis om istället ECB skulle kliva in och på något mystiskt sätt tjäna pengar på nämnda skuld, då allt skulle bli bra, eller alltså inte då heller...

En perfekt plan, skulle kanske en del säga. Kanske..., men inte "ze Görmans"
Tyskland avvisar Draghis löfte om regerings-stödda garantier för köp," som inte kommer att hända, " liksom Finland, Nederländerna och Frankrike som avvisar att ge garantier.

Så med ECB s bankirer inställda på att mötas i morgon, titta på när gnistorna börjar flyga, om inte självklart, Tyskland ännu en gång bara gör good cop - bad cop rutinen.

För när allt kommer omkring, låt oss inte glömma att den bank som kommer att vara i störst behov av en bad- bank inom ECB är ingen annan än banken med störst fiktiv derivatexponering i världen: Tysklands egen Deutsche Bank.

För till slut vid vägs ände vet vi att, på grund av vädret, så vet nu alltfler ju att pengar är att banken kan i dagens system bara ”låna ut” sina egna skulder till konton. Ditt konto är ALLTID vad banken lånar av dig – banken kan INTE ”låna ut” något annat till konton än bankens egna skuld till dig (vilket ju knappast kan kallas ”lån” men i brist på annat ord fortsätter vi använda bankernas lögnbegrepp).

...men så var det ju detta med att räntan som "lånet" kostar inte skapas vid lånetillfället, och därför ackumuleras över tiden som "pengarna som krediter" cirkulerar, vilket skapar ett tillväxtkrav - en växande ackumulerad räntekostnad som måste försörjas av en organisk ekonomisk tillväxt.

- tjaaae, det blev ju rätt exakt som förutsagts och det rullar dit som det lutar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram