Tankens ljus

2014-09-28

Jonas_light-640x360

Det gäller att släppa taget om gatlyktan för att kunna vandra vidare längs vägen i livet med sin egen upplysning till ökad emotionell självförståelse, annars går det bara runt i ring. Det kostar givetvis på att våga ompröva sig själv, att våga ta steg för att utvecklas, men utan att ta steg så står vi stilla och vi dör sakta inifrån.

Eftersom de flesta läsare av det här vet att detta falska vänster / höger paradigm har varit den primära kontrollmekanism som används mot folket i årtionden. Så har tanken också varit att för den etablerade elitens räkning att behålla kontrollen över en population genom ett upplevt arv av självständighet, där en fasad av val måste skapas för att blidka de dumma massorna, medan själva systemet domineras från en regisserande position bakom kulisserna. Att verka utan att synas från bankpalatsen runt Kungsträdgården mer noga räknat, ja där finns det också gatlyktor.

Folket i en fekalietuggande bananmonarki måste luras att delta i processen för upprätthållandet av deras eget ekonomiska slaveri, åtminstone fram till oligarkerna är redo att släppa lös fullt utvecklad totalitarism. Begreppet fria val blir därför inget annat än en storslagen teaterpjäs där de flesta kandidaterna, oavsett partitillhörighet, köps, är mutade, utpressade eller filosofiskt allierade med eliten. Alla åtgärder som dessa kandidater talar om så mycket högre inför val än effekterna som deras retorik resulterar i, för de med vett att vara uppmärksamma, är nu omöjliga att undgå till sin falska natur. Men för många människor, är frestelsen av lagsportmentaliteten i politik helt enkelt bara för mycket att stå emot. För dem är cirkus verkligheten. Heja AIK.

Denna intellektuella briljans av falska vänster / höger paradigm består av något så oerhört komplicerat som att den förtrollar allmänheten med två kosmetiskt separata politiska rörelser, som egentligen är identiskt lika till sin natur, de är samma kollektivistiska materialism men med olika materiell fördelningsmässig funktion inom ramen för samma monetära mekaniska system som i båda fallen gynnar en och samma part och detta distraherar människor bort från det mer trovärdiga tredje alternativet, nämligen personlig frihet och ansvar, även känd som klassisk utveckling av emotionell självförståelse, för individuell synkronicitet, uppenbarligen praktiserad i klart otillräcklig omfattning av våra förfäder.

Kollektiv materialism i allmänhet fast för samhällighet i synnerhet är mycket destruktivt för vårt konstitutionella arv, eftersom den som konstitutionalism samtidigt försöka urholka friheten inifrån människor som kämpar för att få förbli slavar och konkurrerar därigenom ut varandra för att uppfylla denna målsättning. Den socialliberala sidan av detta paradigm använder skarpa elakheter mot konservativa för att övertyga allmänheten om att socialisering är en nödvändig åtgärd för att humanisera samhället. Den konservativa sidan av paradigmet använder utrikespolitik som en "svaghet" hos socialliberala för att sedan argumentera för en återgång till ökad militarisering och kraft. Båda metoderna resulterar i ett ständigt växande regering och oundviklig tyranni inom ramen för det enskilt kontrollerade kreditbaserade system som gör att bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken.

mindcontroleye_n1-300x159

På dessa nordliga breddgrader, förvandlas årets sista kvartal till någonting som känns skrivet i blod, men inte ännu är hugget i sten, men är åtminstone författad i gammal kod för kultur. En döende kultur av djupt rotade bedrägerier, moraliskt förfall och karaktärslöshet, som löv för vinden.

De politiska Löfven sprids över gatorna i en tidig skymning, medan allt kallare vindar skrämmer människa och hund [Viking familjehunden], landskapet förbereder sig för den långa sömnen och det mänskliga drar sig inomhus för aktivitet - inklusive de mödosamma festligheterna kring julen. Vi tar den komfort som vi kan i allt detta.

Men en underlig dvala i evenemanget deltar i årets sinnesstämning. I årets sista händelser, verkar ingenting hända och vad som än händer så verkar ingenting längre spela någon roll. Världen sitter med slitna nerver och hör ett avlägset brus, vilket är den finanskosmiska skruv som drar åt käftarna på historiens skruvstäd. Människors värderingsmässiga fundament skakar i sina grundvalar.

Alla kan se att landet går igenom allting utan att lösa någonting - politiska val, skattemässiga debatter, hushållens skuldsättning, hälsoimplosioner, havererad sjukvård, vårdskandaler, inhemsk och internationell spioneridramatik, politiska illgärningar, notoriskt politiskt babbel, bankbedrägerier, Syrienkalabalik, Irans fejkavtal om kärnvapen. ….krigshot, krig och en vad som numera förefaller vara en närmast oändlig räcka av juridiska rättshaverier, som utsätter människor för det sannolikt mest korrumperade rättssystem som har existerat..

Det är farligt att leva som om det inte fanns något sådant som konsekvenser och en morgondag. Samhällen har ett sätt att med tiden nå en samsyn om det mesta, utan att detta någonsin anges rakt av. Den svenska allmänheten har i tysthet gått med på att ännu så länge sitta på sina händer, men tro mig när jag förutspår att det kommer en dag och efter den dagen så kommer tingens forna ordning att skakas i sina grundvalar, om inte förr.

Framför så allt har detta intellektuellt och moraliskt permafrosterade lands befokning, det karaktärslösa, giriga folk som kallats nordens köpmän från Venedig, ännu inte i allmänhet börjat räkna med det centrala dilemmat för vår tid: den dödliga hypertrofi som kommer ur den Zionistiska finansreligionen - penningmånglandets- socialekonomiska metastaser. Vad pengar är istället för vad pengar en gång gjorde, vilket nu istället är nära nog totalt är styrt av vad pengar är för någonting till sin inneboende funktion och natur..Pengar måste döda skulder inte föda skulder.

Denna hemska motor av bedrägeri och svindlerier har förstorat hjärtat hos den döende politiska kroppen och allt befolkningen vet hur man gör, är mata den med mer tomma monetära kolhydrater som kallas för skuld. Detta dödsförlopp har pågått mycket längre än läkarna och medicinmännen trodde var möjligt och det är nu bara ett infantilt hopp bland de godtrogna, att den större organismen av ekonomin därför måste vara odödlig på grund av att den betraktas som gud.. Men den verklighetsbaserade minoriteten väntar stoiskt på finalen av en kronisk och dödande infarkt. För svanar flyger mot södern för vintern, även de svarta, till den vitriolstinkande varma plats där skrupellösa moralhaverister med obefintlig emotionell självförståelse tenderar att samlas med tiden.

Historien om svensk politik kommer när den skrivs, att bli beskrivningen av en lång räcka underlåtanden till att agera och adressera de verkliga problem som landet står inför, alltså inte bara dess uppenbara misslyckanden. Politikerna föredrar att inte se.

Ledare ger upplysning, ledande är inte makt, människor måste veta och förstå varför de fattar sina egna beslut och på vilka grunder som detta beslutsfattande sker.

upside-drop-326x159

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram