Skuldmättnad beskrivet med ord.

2014-09-28

De utvecklade ekonomierna växer sig gamla uttryckt i demografiska termer, men vi är fortfarande inte kloka nog att inse att vår nuvarande modell är ett pyramidspel som rusar mot sitt oundvikliga haveri. Ingen seriös beslutsfattare eller centralbankschef talar om sanningen i förhållande till verkligheten, som berättas av enkel matematik och de hoppas i stället att det blir bra så. Hoppet är inte någon bra politik och det hör hemma i kyrkan, inte i den reala ekonomin.

"Ränta på skulden växer utan regn" - Yiddish ordspråk

Detta ordspråk förklarar det mesta av vad som händer i politiska kretsar i dessa dagar. Vi tittar nu på Hollywood produktionen Extend-och-Pretend, Episod 2.014: Löften om förbättringar mitt i ständigt växande skuldnivåer.

Kort sagt, vi arbetar fortfarande med samma nötta hundöronvikta flikar ur handboken som vi införde som lösning för fem år sedan, när marknaderna "stabiliserades" i spåren av finanskrisen: -- a.k.a upprätthålla tillräckligt låga - sänkta - räntor för att kunna betala skuldbördan. Att lösa överskuldsättningsproblem med mer skulder, är ett annat sätt att formulera denna intellektuella höjd.Eftersom det inte går att minska amorteringskraven mer. Vi kan inte öka amorteringarna eftersom då krymper penningmängden och ekonomin bromsar eftersom den cirkulerande penningmängden består av bankernas krediter till ungefär 97 %.

Med andra ord, vi låtsas ha en trovärdig plan, men tar aldrig itu med de mekaniska funktionsmässiga strukturella problem som bara växer och vi helt enkelt bara låtsas köpa mer tid, medan vi egentlig köper oss mindre tid. Men medan vi tidigare har kunnat komma undan med detta tema som beteende under en väldigt lång tid, så kommer den dynamiska förändringen nu, eftersom risken för deflation är en tegelvägg för utöka-och-låtsas regin. Ja, räntan som ackumuleras växer utan regn, av sig själv, och kostnaden för att försörja den kostnaden och upprätthålla skulden - så att den inte havererar, växer särskilt snabbt i ett realekonomiskt deflationsklimat.

De utvecklade ekonomierna växer sig gamla uttryckt i demografiska termer, men vi är fortfarande inte kloka nog att inse att vår nuvarande modell är ett pyramidspel som rusar mot sitt oundvikliga haveri. Ingen seriös beslutsfattare eller centralbankschef talar om sanningen i förhållande till verkligheten, som berättas av enkel matematik och de hoppas i stället att det blir bra så. Hoppet är inte någon bra politik och det hör hemma i kyrkan, inte i den reala ekonomin.

"Ränta på skulden växer utan regn" - Yiddish ordspråk

Detta ordspråk förklarar det mesta av vad som händer i politiska kretsar i dessa dagar. Vi tittar nu på Hollywood produktionen Extend-och-Pretend, Episod 2.014: Löften om förbättringar mitt i ständigt växande skuldnivåer.

Kort sagt, vi arbetar fortfarande med samma nötta hundöronvikta flikar ur handboken som vi införde som lösning för fem år sedan, när marknaderna "stabiliserades" i spåren av finanskrisen: -- a.k.a upprätthålla tillräckligt låga - sänkta - räntor för att kunna betala skuldbördan. Att lösa överskuldsättningsproblem med mer skulder, är ett annat sätt att formulera denna intellektuella höjd.Eftersom det inte går att minska amorteringskraven mer.  Vi kan inte öka amorteringarna eftersom då krymper penningmängden och ekonomin bromsar eftersom den cirkulerande penningmängden består av bankernas krediter till ungefär 97 %.

Med andra ord, vi låtsas ha en trovärdig plan, men tar aldrig itu med de mekaniska  funktionsmässiga strukturella problem som bara växer och vi helt enkelt bara låtsas köpa mer tid, medan vi egentlig köper oss mindre tid. Men medan vi tidigare har kunnat komma undan med detta tema som beteende under en väldigt lång tid, så kommer den dynamiska förändringen nu, eftersom risken för deflation är en tegelvägg för utöka-och-låtsas regin. Ja, räntan som ackumuleras växer utan regn, av sig själv, och kostnaden för att försörja den kostnaden och upprätthålla skulden - så att den inte havererar, växer särskilt snabbt i ett realekonomiskt deflationsklimat.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram