Så lite EU, som möjligt

2014-08-31

gollum

I månader har Europa tänkt att enbart slippriga verbala (och ihåliga) hot, populistisk posering och propaganda skulle vara tillräckligt för att tvinga Rysslands Putin att backa och dra sig tillbaka in under bordet i fosterställning maniskt sugande på tummen från den ändlösa upptrappningen i Ukraina, i en slags Kremlkokong med svansen mellan benen. Vad de inte räknade med var att Putin skulle på något sätt ge tillbaka (eftersom det skulle ses som nederlag och svaghet av hans talrika interna fiender), inte heller trodde de att de skulle skulle behöva: med Ryssland som ger en tredjedel av EU-gasen och med vintern närmar som sig, erkänna att Ryssland hade alla Trumfkort från dag ett.

Dessutom: som en följd av eskalerande handelskrig är det inte Rysslands ekonomi som får ont i fötterna, utan Europa, som är på gränsen till en historisk trippel-dip recession, endast med skillnad från 2010 och 2012, att den här gången är det EU: s tillväxt dynamo, Tyskland, i sig vilket leder lämlarna till avgrunden.

Nu, äntligen, har EU insett att dess "strategi" (om det någonsin hade en, likt: Obamas "strategi" för att hantera ISIS) möjligen var något bristfällig.

Det är med ledning av detta högt utvecklade tänkesätt som Europeiska unionens ledare möttes i Bryssel tidigare i helgen och samtidigt, som vanligt, överenskom att hotet om nya och förbättrade sanktioner mot Ryssland var närvarande, så att plötsligt verkar Europas ledare vara långt mer " rädda för ett nytt kallt krig och självförvållad skada än för sina egna ekonomier " och därför, istället, beslutade man att ge Moskva ytterligare en chans att sluta fred enligt Reutersbasunen.

Allt bekräftande Europas insikt om hur allvarliga händelserna är som de försöker dölja, och hur långt ner i det moraliska kaninhålet som Europas byråkrater har gått ner och befinner sig. Frankrikes president Francois Hollande betonar samtidigt att ett misslyckande av Ryssland med att vända ett flöde av vapen och trupper in i östra Ukraina skulle tvinga EU - blocket att införa nya ekonomiska åtgärder, dvs, inget nytt, det är vad han sa precis och efter det indikerade en dramatisk förändring i retoriken?

"Ska vi låta situationen förvärras tills det leder till krig " sade Hollande vid en presskonferens. "För det är risken i dag. Det finns ingen tid att förlora . "

När Europa, vaggan för både första världskriget och det andra pratar krig, är det en kanske en bra idé att lyssna. Problemet för det krigsvurmande Angloszionisterna är väl närmast att inte Ryssland behöver utgöra fienden om man inte vill

Naturligtvis problemet med hyckleri framträder omgående, därför att det är nu som Frankrikes Mistral - amfibieattackfartyg levereras till Ryssland tros invändningarna från både Tyskland (vars egna militära export komplex har en hel del väntan i pipen till Kreml) och naturligtvis även hycklarrucklet på kullen givetvis - Washington.

Detta, och det faktum att det är EU: s åtgärder som har lett till frambringandet av situationen till randen av en uppgiven risk för ett nytt världskrig. Åtgärder såsom utbyggnaden av Nato till Rysslands gränser för att vidga petrodollarns skuldbas, vilket Kreml, med rätta ser som ytterligare ett offensivt intrång från väst till rent regionala frågor, eftersom förra gången någon kollade, var Ukraina varken medlem i Nato eller EU.

Det paradoxala hyckleriet fortsatte när ingen mindre än den brittiska PM, som har retats med att dra Storbritannien ut ur EU i månader över valet av Jean-Claude " Du måste ligga ganska mycket hela tiden i Europa "Juncker, också plötsligt var på uppdrag för och om ett enat Europa:

Samtidigt, Europas hökaktiga krigshetsare hade fritt spelrum för att berätta för världen hur de verkligen känner:

Men stora västländer är försiktiga med att skada sina egna ekonomier genom sanktioner. De inkluderar Tyskland, Storbritannien och Frankrike, samt Italien, som är starkt beroende av rysk gas och förväntas att säkra posten med EU: s utrikespolitiska chef. Poroshenko gjorde processen kort med Moskva genom att fördöma den senaste veckans "invasion" av tusentals soldater med hundratals pansarfordon och sade att han förväntade att toppmötet att förplikta Europeiska kommissionen att utarbeta en ny uppsättning sanktioner.

Men, som kommissionens ordförande José Manuel Barroso, använde han sin gemensamma presskonferens för att betona en vilja att finna en politisk lösning på den kris som president Putin uttrycks skylla på Kievs vilja att vända sig bort fritt från den diktatoriska sovjetstaten och sina forna mästare i Moskva och mot en lycklig frihet med den Västra alliansen, med EU och Nato. Anglozionisterna är helt enkelt inte alls några töntar..

Europa kan bli chockade över att höra att det kalla kriget tog faktiskt aldrig slut, utan sattes helt enkelt var på väntläge tills den ryska björnen och den kinesiska draken kände sig starka nog att äntligen kunna stiga till global supermaktsstatus och i processen sopa bort den insolventa Anglozionistiska västra hemisfären och dess status som reservvaluta.

Alla som sagts, inga spydigheter menade, det fanns ingenting som faktiskt beslutades i dag i Bryssel, inte heller fanns någon åtgärd som vidtas, som alltid är allmänt fallet i Europa. I själva verket är det enda som hände, vad som var känt på förhand, att för en stund sedan ersatte Polens Anglozionistlojale premiärminister Donald Tusk den, icke valda Gollum lookalike Herman Van Rompuy, en välkänd galjonsfigur från den tid då Europa var aktivt kämpande för sin överlevnad.
Men när jag ser Van Rumpey eller Rasmussen tänker jag på ett uttryck: " detta ansikte väcker saknad av en tegelsten ".

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram