Ära den som äras bör.

2014-05-28

Tidigare idag - igår, världens oligarker höll en konferens med titeln "Inclusive kapitalism" (där vanliga bönder fick inte komma närmare än 300 meter) där inkluderande förmodligen betyder " sippra ner i en tid av rekordbedrägerier ", som bland annat innehöll deltare som Bill Clinton, prins Charles och Madame Kill Bill själv.

Här är vad några av deltagarna sa via Reuters :

Christine Lagarde, verkställande översteprästinna för Internationella valutafonden, sade ... att framstegen i att genomföra bankreformer var hämmade av hård industri lobbying.

Hon menar kanske att branschen räddats av samma oligarker som kontrollerar domstolarna i dag (av ren artighet för förfogandet av skattebetalarnas medel), och som till och med centralbankerna erkänner fortfarande är För stora för att få gå omkull, och därmed finns inga bekymmer med att något av dess negativa beteende någonsin skulle få negativa konsekvenser. För branschen?

Men det citat från dagen som var överlägset och hördes yttras, var från av den tidigare Goldmaniten och nuvarande Bank of Englands chef Mark Carney. Här är några av hans pärlor av visdom, via Reuters och Bloomberg:

" Precis som alla revolutioner äter sina barn, kan okontrollerad marknadsfundamentalism sluka socialt kapital viktigt för den långsiktiga dynamiken i kapitalismen själv . "

Tja, så länge han menar socialt kapital (inte att förväxla med statliga kontantöverföringar i en värld där välfärdsstaten har varit blåst till episka proportioner) eftersom vi vet den verkliga organiska ekonomiska kärnan håller på att avdunsta: som i "oundvikligt," medan all den politiska meningen, precis som Mario Draghi själv var så snäll att ljuga för oss om, helt har sugits ut för att hålla Europas artificiella valuta flytande. Stagflation anyone

Sedan var det här:

Carney sade att allmänhetens förtroende skadats av beteendet hos bankerna både före och efter finanskrisen. Han citerade påståenden om att Libor ränteriktmärken och priser på valutamarknaden har manipulerats. Vi blir mycket förvånade av detta.

" En instabil dynamik av vikande förtroendet för det finansiella systemet och växande brist på exklusivitet för kapitalismen hotar. "

Håll ut: när Carney talar om exempel på riggade marknader hänvisar han till den senaste upptäckten att " Bank of England Uppmuntrat till Valuta Manipulation, från Bankirer "? Säkerligen inte: det skulle vara för sött till och med för en före detta Goldmanit....

Han fortsätter:

"Ur Bank of Englands perspektiv, kommer förändringar i både hård och mjuk infrastruktur av marknaderna att krävas".

Innan vi glömmer det, här är ett annat exempel på "socialt kapital" - som kanske gör att Carney kommer att utveckla precis vad han menar?

"Ohämmad tro på finansmarknaderna före krisen och den senaste tidens demonstrationer av korruption ... har eroderat socialt kapital,"

Detta är säkert: när en bankman nästan, bara knappt undviker fängelse för att ha stulit miljarders miljarder, genom artigheten hos ett korrupt straffrättsligt system som hängivit sig till bankerna med sina tillsynsmyndigheter, genom människor vars enda hopp är att få ett jobb hos bankerna de "övervakar", dör nog något inom det sociala kapitalet lite. Så är det nog ja.

Men punchlinen är utan tvekan denna, via Bloomberg:

Carney säger att kapitalismen måste omvärdera Bankernas "självkänsla."

Åh, så det var deprimerade bankirers "självkänsla" som utgjorde felet som gjorde så att kapitalismen korrumperades, eller snarare inte längre kan känna igen någonting .... Tja det förklarar allt. Även om det i sig faktiskt råkar vara riktigt, men med fel syftning.

När det gäller botemedel: Vi har en idé. Centralbankerna kan väl bara göra några coola biljoner mer i skulder för skattebetalarna (ni vet, för att stimulera ekonomin och skapa skratt på banken) och försäkra sig om att 2014 års bankirer få ett år av absolut storsäljande bonusar. Det kommer snabbt fixa allas "självkänsla" skingra all rädsla och eventuellt rådande kvardröjande tvivel, och med den, enligt Carney, kapitalismen själv.

QED

LONDON (Reuters) - Bankers should think less about personal gain and more...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram