Maidanesien 2.014

2014-05-26


Maidanpuppets.Vilken var det huvudsakliga syftet hos Maidaniterna? Japp, att driva ut en fet korrupt ledare. Nu, flera månader senare är det helt säkert såvitt som jag ser det att de har lyckats med att byta ut en fet korrupt ledare mot en annan. Den stora skillnaden är att Yahukovich åtminstone inte använde våld mot sitt eget folk. Poroshenko har inga sådana moraliska problem.


Den andra skillnaden - av avgörande slag - är, antar jag, att västerländska medier kallade Janukovitj för oligark. Inte så med Poroshenko. Han är ingen oligark. Han är något annat - han är som Willy Wonka - han har en chokladfabrik och lite andra saker. Samma sak naturligtvis, men man betecknar ändå den ene som en skurk, medan den andra omtalas med en känsla av beundran för idérikedomen, alltså den senare, lika feta och moraliskt tvivelaktiga..

Fanns det valfusk och / eller andra oegentligheter? Ja, förmodligen. Spelar det någon roll? Nej, inte alls. Att stora pengar skulle vinna valet var oundvikligt. Så är fallet i alla så kallade demokratier.

Tymosjenko fick bara 12,8%. Det är faktiskt ganska goda nyheter eftersom hon uppenbarligen har haft psykiska - mentala - hälsoproblem minst sedan hon befriades från Janukovitjs fängelsehålor.

Hur detta kommer att påverka den direkta relationen mellan Ryssland och den Anglozionistiska strukturen, åter nu att se. Att Carl Bildt är nöjd med utgången är illavarslande, men sannolikt mer ett stycke illa spelad teater.

...så beroende på vädret, och givetvis dess ekonomiska interferenser, så har nu alltså Chokladkungen krönts till kung av Nulandistan.

Willy Wonkas största politiska problem kommer inte att vara demonstranterna i öster och söder, och inte heller kommer det att vara Ryssland. Ukrainas nästa president måste omedelbart ta itu med vad som västerländska regeringar och medier är ovilliga att prata om: naturen hos de politiska krafter som styr Ukraina.

Willy Wonka stödde protesterna på Maidan, men inte alla demonstranter på Maidan stödde Poroshenko. Det är osäkra grupper som Right Sektor och Svoboda vilka helt enkelt inte kommer att ändra eller släppa sina ultranationalistiska och rasistiska åsikter för att behaga en opportunistisk oligark som Poroshenko, chokladfabrik eller inte, även om han nu råkar vara - kallas - president.

Den mest sannolika utfallet är troligen följande: antingen försöker Poroshenko blidka olika ledare med de yttre tecknen på makt och rikedom, a.k.a. mutor (och späda på med vad makt han har som president), eller så måste han skydda sig mot ytterligare ett förestående Maidanuppror uppbackat av bland andra av Right Sektor och Svoboda. Ingetdera resultatet bådar särskilt gott för Ukraina.

Om Poroshenko fortsätter de våldsamma angreppen i öster och söder han kommer att visa att han inte är president för alla ukrainare, han är helt enkelt inte någon ledare i så fall. Men om han gör vad som går för att nå ut i öster och söder, kommer radikalerna i kuppen att titta på noga som åskådare. Återigen, detta är ett lose-lose utfall för Ukraina. De kommer bara att invänta rätt moment. Detta är förmodligen det mest tragiska resultatet av tvångs kollapsen av den konstitutionella ordningen - vilken har gjort så att radikaler, rasister och vanliga ligister tillåtits att bli viktiga delar av den ukrainska politiska landskapet.

Ukraina och resten av världen har Anglosionisterna att tacka för denna sorgligt regisserade fars.

Ryssland och Kremls syn på Ukraina är rimligtvis följande: Putin kommer inte att backa undan eller leta efter en väg ut ur dagens situation. Långt därifrån. Ända sedan denna konstgjorda krisen började, har Ryssland varit åskådare - och det fortsätter att titta på. Putins hållning angående presidentvalet 25 maj är likgiltighet i bästa fall. Ryssland kan inte stoppa omröstningen. Men om Poroshenko kan, på något sätt, och med detta sagt på något trovärdigt sätt, visa sig som en ledare för alla människor, då kommer Moskva ha allt intresse av att engagera sig i nästa president för Ukrainas.

Men av skäl som framförts ovan, detta är knappast vad som kommer kommer att bli fallet.

Vad som sannolikt kommer att istället bli fallet är att Willy Wonka kommer att skynda sig på allt vad som går för ge sken av att försöka rädda Ukraina från avgrunden och istället leverera sitt land till Anglosionisterna, Bryssel och IMF.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram