Ukraina SITREP 20 maj, 16:28 UTC / Zulu: avsiktlig kaos

2014-05-21

Google translate från http://vineyardsaker.blogspot.fi/2014/05/ukraine-sitrep-may-20th-1537-utczulu.html :Jag tror att vi alla kan enas om att situationen i Ukraina är en av totalt kaos.

  • Renat Akhmetov, den lokala oligarken-gangster, hade förklarat att hans företag kommer att gå på en "varningsstrejk" i 3 timmar per dag eftersom Akhmetov retades att myndigheterna i Donetsk folkrepubliken (DPR) hade tagit över kontrollen av järnvägen vilket ledde till förluster för hans företag.
  • En av de tjänstemän i DRP reagerat på Akhmetov hot genom att förklara att de DRP myndigheterna har påbörjat processen med nationaliseringen av de företag som är etablerade i DRP, med andra ord, Akhmetov innehav.
  • De militära styrkor i den nynazistiska juntan har börjat sprita flera städer i östra Ukraina förstör flera byggnader
  • Den militära befälhavare för de DRP krafterna, Igor Strelkov, har gjort en gripande och trubbig vädjan för en mycket större mobilisering av män, framför allt tjänstemän, på frivilliga krafter som försvarar DRP mot juntans militära.
  • Ukrainska dödspatruller har, ännu en gång, kidnappade en grupp ryska journalister, den här gången av TV-stationen LifeNews och anklagade dem för att vara "informations-komponent" i en terroriströrelse.
  • Den ryska regeringen har indikerat att de militära styrkor som hade varit på manövrar hade återvänt till sina baser. Nato förnekade att.
  • Den ryska militären har slutfört byggnaden ett nät av rörledningar som nu är fullt levererar Krim med färskvatten.
  • Ledaren för Ukie nazisterna, Iarosh, har meddelat att om han blir vald skulle han inledde ett gerillakrig i Krim.

Så vad som verkligen händer?

Jag tror att även om det är för tidigt att göra storslagna slutsatser och förutsägelser, kan vi börja med att komma överens om ett antal grundläggande fakta.

För det första finns det ingen tvekan om vad som att juntan i Kiev är klart provocera Moskva på alla möjliga sätt. Om man kanske kunde se några marginella och långsökt militära motiv för den typ av slumpmässiga artilleri slår de Ukies är att släppa lös på Slavianks, Kramatorsk och andra städer, gripandet av LifeNews nyhets-crew är ingen mening alls. De satt på knä, slå upp, höll med ansiktena mot marken - "Vad ska du göra åt det" allt på video som sedan "läckte" till Youtube, som om de dödspatruller hade provocera Kreml med en meddelande /

det andra tror jag att utnämningen av Biden son till styrelsen för de viktigaste Ukie energibolag vars eftergifter är alla i östra Ukraina är också ett sätt att ytterligare provocera Kreml.

Så varför skulle juntan göra allt detta?

Först tror jag att det är rimligt att acceptera som ett axiom att freaks i Kiev inte "bestämma" vad som helst. De tar bara order från USA och verkställa dem. Vi såg det tydligt under Bidens senaste resa till Kiev, då han hade ett möte med juntans "regering", som han - Biden -. "Ordförande" som sitter i toppen av tabellen (ännu en avsiktlig in-your-face provokation)

För det andra, USA vet att det östra Ukraina är förlorat, och de är helt rätt. Även om vi tror fullt vad Strelkov säger (mer om det senare), finns det ingen tvekan om att de allra flesta av de folk i Donbass hatar nynazistiska missfoster i Kiev och att de inte vill ha en gemensam framtid med de rabiata galicierna från västra Ukraina.

Så om planen "A" var att ta alla i Ukraina, sätta en USA-vänlig nynazist och hysteriskt russophobic regim vid makten, och ta över Krim för USA / NATO, plan "B" är enklare : provocera Ryssland till en militär intervention i östra Ukraina. Även den ryska militären skulle lätt ta kontroll över alla de Donbass och till och med alla länder i Dnjepr floden som den ökända varm kniv genom smör, skulle de politiska fördelar för AngloZionist Empire bli enorma:

1) Ett nytt kallt krig med Ryssland motiverar existensen av Nato.
2) Skär-off Ryssland från EU-marknaden (inklusive energi).
3) Att skylla Ryssland för Ukie ekonomisk kollaps.
4) Att motivera en större ökning i USA / EU: s militärbudgetar för att "skydda Europa".
5) Isolera Ryssland internationellt, framför allt i FN.
6) Deklarera Putin "en ny Hitler" (vad annars?) och fördela miljarder för regimskifte i Ryssland.
7) Använd krisen att föra Europa till häl till AngloZionist "master"
8) Införa Iran-liknande sanktioner mot Ryssland för att försöka skada den ekonomiskt
9) Motivera ett USA / Nato flytta in i västra Ukraina och skapandet av en ny koreansk stil avgränsning längs Dnjepr med den fria och civiliserade "väst" på ena sidan, och "frihet att hata och imperialistiska diktator ryska asiatiska horder" på den andra.
10) Skyll EU ekonomiska kollapsen på den "ryska hotet"

Jag skulle vilja påstå att för AngloZionists planerar "B" är nästan bättre än plan "A". För en sak, plan "B" gör det möjligt att skylla på Ryssland för något och allt tänkbart på Ryssland. Vi har redan sett denna tendens i absolut skrattretande varning som bör presidentvalet nästa söndag i Ukraina misslyckas - Ryssland skulle straffas för det. Nästa föreslår jag att smälla några större sanktioner mot Ryssland om det finns en jordbävning i San Fransisco eller om det finns upplopp i Paraguay ...

Också, medan plan "A" var verkligen en mycket långskott, plan "B" arbetar redan. Låt mig ge ett exempel:. Den ryska medier

För dem som inte kan följa de ryska medierna, särskilt den ryska TV, är det svårt att image graden av öppet uttryckt * rage * på utvecklingen i Ukraina. Vissa folk som är naturligt benägna att se den "hand CIA" i allt är till och med hävda att den "USA-kontrollerade" ryska medier har fått i uppdrag av Langley för att röra upp ryska allmänna opinionen till en sådan grad att tvinga Putin att gå med på att ett ingripande i Ukraina.Enligt denna tes, om Putin inte beställa en rysk militär intervention, kommer han att ställas inför en stor kris och hans popularitet kommer att falla sönder under vågorna av ilska från den ryska befolkningen. Detta är en snygg och elegant teori. Det är också fel (tack och lov!). Faktum är att Putins popularitet har skjutit i höjden över hans hantering över den ukrainska krisen vilket framgår av skärmdumpen av en ny TV-rapport.

Januari 2014 - maj 2014

Här har vi att göra med en enorm kulturell skillnad mellan ryssar och västerländska människor, särskilt Anglos: Ryssarna är * mycket * trött på krig. De kommer att acceptera det och de kommer även acceptera att dö i ett krig, men bara en i vilken moralisk fråga är verkligen tydlig som under 2: a kriget i Tjetjenien, 08.08.08 eller den ryska interventionen i Krim. I alla dessa tre fall den första och viktigaste övervägande att stödja eller motsätta sig det ryska militära ingripandet var en * moraliskt * en. Även om den allmänna opinionen gradvis går mot ett stöd för en rysk militär intervention i Ukraina (de flesta opinionsundersökningar tyder på att Ryssland skulle backa en), militären själv och även Kreml är trötta på att falla i AngloZionist fällan plan "B" .

Känslor är starka, men känslor bör inte besluta om krig och fredsfrågor. I 2: a kriget i Tjetjenien, i 08.08.08 och i Krim känslor var skyhöga, men beslutet att använda militärt våld togs den pragmatiska, rationella och noggrant uppmätta skäl, inte bara en våg av upprördhet. Som jag sagt det många gånger, då hotade, ryssarna att inte bli arg, koncentrerar de. Detta är vad som händer nu.

Kommer tillbaka till media, är en annan mycket intressant fenomen som äger rum: hög synlighet ryska judar är tydligt i ledningen för rörelsen att vidta åtgärder (men inte nödvändigtvis en militär sådan) mot juntan. Mycket välkända judiska personligheter som Vladimir Soloviev, Alexander Gordon, romersk Ratner (nuvarande chefen för Alia bataljon , en israelisk specialstyrkor bataljon komponera av ryska judar), Avigdor Eskin och många andra. Medan rabiat judehatare kommer att avfärda detta under den vanliga listan med svepskäl som har att göra med den judiska hyckleri, spelar båda sidor, etc. Jag tror personligen att detta verkligen är ett uttryck för den avsky som ryska judar har för ukrainska nynazister. Jag vill tillägga att det är ganska klart för mig att de flesta ryska nationalister tror också på uppriktigheten i dessa judar och välkomna dem i en kamp mot en gemensam fiende. Betyder det att från och med nu kommer det att bli en lång och obruten "love fest" mellan ryska och judiska patrioter? Absolut inte . Listan över kvarstående frågor av mycket stark oenighet och till och med oppositionen är stor, men det är en intressant "tillfällig vapenvila" om du vill, en typisk rysk (och judiska!) Sätt att hålla prioriteringar raka och enas om en tillfällig taktisk allians mot en gemensam fiende. Dessutom finns det en hel del ryska judar som alltid har känt en uppriktig och stark kärlek till Ryssland och det ryska folket (om bara för att en hel del av dem kom från blandäktenskap) och som välkomnar möjligheten att inte behöva välja mellan båda sidor och för att vara både patriotiska judar och patriotiska ryssar. Jag vet att vissa här sill ljud extremt naiv. Men jag personligen har käntmånga sådana ryska judar, i Israel, Europa och Ryssland, som verkligen gjorde en dubbel lojalitet, men en som öppet * lagt * två uppriktigt lojaliteter. Visst, en del kände sig mer judisk än ryska, men andra kände sig mer ryska än judisk. Dessa frågor är subtila och komplexa, inte så svart och vitt som vissa kneejerk judehatare vill att de ska vara. Eftersom de ryska uttryck går "öst är en subtil rike" och både ryssar och judar är först och främst människor i öst, inte i väst.

För att återgå till vad jag kallar AngoZionist plan "B", som vi nu kan förstå Ryska hållning: att inte dras in eller om det är omöjligt, att dras in, senast som möjligt. Varför? För några grundläggande orsaker:

1) För att få så tydliga en moralisk fråga som möjligt.
2) För att ge tid till världsopinionen för att inse att det är man ljög för de västerländska företagens medier (som redan verkar ta plats , om långsamt).
3) För att maximera stödet för ett sådant ingripande i östra Ukraina.
4) Eftersom tiden är väldigt mycket på den ryska sidan, för att ge alla möjligheter att juntan freaks att ytterligare begå misstag.
5) Eftersom en seger av DRP styrkorna är fortfarande möjligt

Här vill jag vill få den militära balansen på marken i Donbass. Sammanfattningsvis upp saker.

En mycket stor ukrainsk kraft idag sköts i östra Ukraina. Den motsätter sig en mycket liten kraft volontärer. Det finns två skäl till att denna konflikt inte har prövats i 24 timmar. För det första innebär den stora majoriteten av det ukrainska militär personal som inte vill kämpa. För det andra, är hotet om ett ryskt militärt ingripande verkliga och, vill jag tillägga, har ingenting att göra med de krafter som påstås utplacerade vid den rysk-ukrainska gränsen. Låt mig förklara detta som företagens medie saknas helt här. Låt mig ge er ett exempel på vad som kan hända.

Låt oss anta att några flera raketbatterier runt, säg, Slaviansk plötsligt bestämde sig för att få allvarliga och öppna upp med en varaktig artilleridamm som liknar den som georgi loss på Tskhinval i de första timmarna av 08.08.08 kriget. Som svar på detta, skulle Ryssland inte behöver skicka pansar och trupper över gränsen. Putin kunde beställa missil-och luft-strejker som bokstavligen skulle kunna utplåna de störande ukrainska artillerienheterna på några * minuter * (en enda Iskander missiler beväpnad med en fragmentering eller bränsle-luft explosiv stridsspets kunde göra jobbet!). Till skillnad från de västerländska journalister (som är en missvisande, bör de kallas "parroters" eftersom de papegoja att regeringen ligger), den ukrainska militära befälhavare inser alla fullt att de är alla väldigt mycket inom räckhåll för tillräckligt rysk eldkraft för att skicka dem till en bättre värld på några minuter. Skulle du vilja att lyda order att punga Slaviansk samtidigt veta att det finns en bullseye målad på vår exakta position med många Iskander missiloperatörer och att om ryssarna brand det, kommer du varken se eller höra det komma (inte ens på radarn)?

Alla rapporter på marken instämma att säga att medan de olika ukrainska dödsskvadroner ("National Guard", Dnjepr och Dnestr bataljoner, olika Oligarch ägda dödsskvadroner, etc.) är extremt fientligt till och med skjuta civila för skojs skull, den ukrainska militären är oftast blyg eller till och med ganska vänligt till lokalbefolkningen. Här är det som händer egentligen:

Ukrainska dödsskvadroner är mycket mer upptagen med den ukrainska militären än med Donbass styrkorna. För en sak, är det enklare och säkrare för dem (liksom alla dödsskvadroner, de är bemannade med Lunatics, perversa och fegisar): Varför riskera ditt liv kämpar några ganska motiverade folk när du istället kan trakassera vanliga militära befälhavare att göra striderna för du? När ukrainarna, kan de inte öppet trotsa dessa order, men de kan göra darn säker på att de är minimalt avrättades.

dessutom av allt att döma, de dödsskvadroner få allt stöd, medan de reguljära militära styrkor är under eller inte betalt alls, de är under utfodras under utrustade, de har lite eller inte medicinskt stöd och logistik är vanligt hemsk.

Faktum Igor Strelkov medger detta i sitt anförande. Hans oro är att med den gradvisa upptrappningen de redan små krafter volontärer är att behöva axel am enorma insats medan hundratusentals män, inklusive militära utbildade sådana, sitter hemma och smuttar öl. Är det verkligen sant?

Jag tror att detta är verkligen väldigt sant. Det finns många orsaker till denna situation.

För att börja, har en hel generation av ukrainare tagits upp i extrem passivitet. "Arbete, håll käften och tänka din verksamhet medan vi skinna dig" var ordningen för dagen i de olika Oligarch kontrollerade regimerna i den "oberoende Ukraina". För det andra finns det inte en eller två men minst tre lokala befogenheter i Donbass just nu: de lokala gangsters Kiev juntan och det lokala motståndet. Detta skapar en stor förvirring var många människor är både rädd och vill inte bli bränd. För det tredje, de flesta människor helt klart att Ryssland kommer att lösa problemet för dem och tror att "vi kommer att rösta för självständighet, och ryssarna kommer att befria oss förr eller senare". Och glöm aldrig att att det finnsdödsskvadroner som verkar över hela Ukraina just nu. Syftet med massakrer som den i Odessa eller Mariupol är att skrämma lokalbefolkningen genom att visa hur hänsynslösa och mordiska du är och det fungerar (dödsskvadroner är av de mest tids hedrad traditioner imperiet!). Så det är gott att sitta i säkerheten i mitt hus i soliga Florida och önskar att folk i Donbass skulle ta till vapen, med undantag för min fru och familj är inte hotad. Mitt hus kommer (förmodligen) inte blir överfallna på natten av mannen i svart, och jag är sannolikt inte försvunnit, torterats och mördats. Detta gäller även för de flesta av läsarna av den här bloggen.

Naturligtvis ser Strelkov tydligt när allt detta är på väg (upptrappning) och han är bekymrad över att det för närvarande liten resistans inte kommer att kunna klara av en ständigt växande junta upptrappning: allt började med basebollträn, bytte de till molotovcocktails, sedan handeldvapen, misshandel-gevär och kulsprutor. Nu har de redan använt murbruk och artillerield. Vi har bekräftat rapporter om helikoptereldade ostyrd missilattacker och i morse fick jag en rapport av en Sukhoi attack. Lägg till denna Oligarch betalda dödsskvadroner och du tydligt ser vad har Strelkov så orolig och, låt oss inse det, äcklad av passivitet av lokalbefolkningen.

Men tänk på att även om hans vädjan inte hörsammats, och även om nyckeln städer är åter tas, Donbass har redan förlorat. Faktum är att den senaste rapporten av Kiev säger Ukie rumpan-Rada har antagit en promemoria om att "ukrainska trupper i landets östra omedelbart skulle återvända till sina baser". Nu är jag inte hålla andan (Uncle Sam kommer aldrig att komma överens), men vem vet vad som kan hända (kanske tyskarna att engagera nu?). Jag tror att ingen riktigt vet.

Det finns helt enkelt för många variabler för att tryggt anger att det eller det kommer att hända. Heck, vi är inte ens säker på vad som redan har hänt! Detta är en extremt kaotisk situation där mest oförutsägbara saker kan hända (till exempel kan en oligarken e köpt av Moskva eller ett motstånd siffran kan köpas av USA - är det verkligen kan gå åt båda hållen). Faktum är att med ett speciellt undantag för sanna troende (på båda sidor), de allra flesta ukrainare är fortfarande i "vad är det för mig?" läge. Återigen, detta är inte på något sätt annorlunda form positionen för de flesta ryssar 1917, 1991 eller 1993. Även om den här typen av uppenbar passivitet har ingenting att göra med någon "brist på demokratisk kultur i det förflutna av dessa samhällen som helt nyligen var feodala" och resten av trädgården sorten västra rasism supremacist, det är ett direkt resultat av en djup alienation med, och misstanke om, eliten. Dessa människor bara så Janukovitj handen makt att nynazister och kör utomlands! De har bränts om och om igen. Och, detta är viktigt, det finns ingen Ukrainska Putin att följa.

När Putin kom till makten i Ryssland tog det mindre än en månad för de väpnade styrkorna att känna att "den här killen som fick våra ryggar".Det tog resten av befolkningen lite längre, men nu de allra flesta ryssar faktiskt litar Putin. Vem ska man lita på Ukraina eller till och med i Donbass. Figur som dök upp för bara några veckor sedan och som ingen riktigt vet eller siffror som är kända i decennier för att vara tjuv, skurkar och patologiska lögnare?

Vem skulle du litar på om du bodde i Donetsk och Lugansk?

Skulle du riskera ditt liv och livet om din familj på ett sådant val?

Exakt.

Så medan jag förstår frustrationen av Strelkov (och de flesta av oss!) med att se ett område med miljontals människor försvaras av bara några hundra modiga män, och medan jag fångar också själv bli rasande i diskuteras med nyheter från Ukraina och dag-drömma om Polite Beväpnad Män i grönt utplånande av Ukie dödspatruller, jag förstår också varför detta har varit och kommer att fortsätta att vara en långsam process: det är helt enkelt för vätska och för snabbt växling ta några förhastade eller förhastade beslut.

ÄR AngloZionists desperat försöker utlösa en över ryska interventionen, och det finns en ganska god chans att de skulle lyckas, utan tvekan, men den goda nyheten är att tiden rinner ut snabbt, mycket snabbt , snart den ekonomiska krisen kommer att börja verkligen bita och oroligheterna kommer att sprida sig långt utanför Donbass.

När det gäller presidentvalet nästa söndag, kommer de att vara en sådan mega-fars som det tjänar inget annat syfte än att kanske ge Nato en motivering för att flytta styrkor i västra Ukraina på "begäran" av den nya presidenten. Kommer västvärlden inser detta val? Du betcha det kommer! Som Vladimir Soloviev uttryckte det på söndag, " även om det bara kommer att finnas en kandidat och en person rösta, väst kommer att kalla dessa val fritt och rättvist ". Men för folket i Ukraina kommer detta att vara en självklar fars som bara kommer att stöta bort dem vidare, däribland nynazister. I själva verket har Julia Timosjenko (som för övrigt verkar ha blivit helt galen) även förklarat att om miljardären oligarken Poroshenko väljs (som alla opinionsundersökningar verkar antyda) att hon kommer att lansera ännu en revolution med Maidan och allt.

Efter exemplet med Ukraina, det är inte "Banderastan", som begår nationellt självmord och att hela korthuset kommer att komma ner snart (om inte en sista minuten insats av Tyskland hjälper försening eller stoppa detta, men jag tänker inte hålla andan) . Vi måste alla visa lite tålamod nu.

Ledsen för mycket lång SITREP, men jag måste täcka mycket mark.

Tack och vänliga hälsningar,

The Saker

PS: Jag är under stor tidspress, så ingen tid att rätta stavfel. Jag ber om ursäkt för detta och ber om er förståelse. Och, dessutom, är detta en SITREP inte ett verk av litterär konst.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram