Five eyes och brunögat.

2014-05-20

kinesiska spioner

Gräddan av det globaliserade systemets säkerhetsexperter - inklusive högsta nivån av regeringstjänstemän och de bästa universitetsexperterna - säger att massövervakning faktiskt ökar säkerheten och gör ont för människor med ont uppsåt. Jaså säger vi...

De säger ju i så fall att vår och andra regeringar har lyckats med att stoppa exempelvis Boston bombningen(?), eftersom de inte var alltför upptagna med att spionera på miljontals oskyldiga mäniskor i stället för att fokusera på verkliga skurkarna, som de enklast hade kunna finna genom en flyktig blick i en spegel.

Lustigt nog fanns det före FRA lagar och andra vidlyftiga regleringar... och 9/11... ett system inom underrättelsekollektivet som automatiskt krypterade information om människor ... men där informationen kunde dekrypteras om en domare beordrade att en specifik människa var en dålig individ eller var kopplad till en dålig individ.

Men efter 9/11, har de nationella säkerhetsmyndigheterna i stället gått över till det nuvarande systemet som bedriver massövervakning på alla människor grundat på metadata. Specifikt, systemet rullades ut av NSA efter 9/11 och begagnade delar av det förra systemet ... men skalade av all kryptering som skulle ha skyddat människors integritet frånvarande av ett domstolsbeslut.

Varför gjorde de det? Tja, i ljuset av att 9/11 ställdes an av underrättelsekollektivet själva, så kan det väl inte helt uteslutas att detta var ett sätt att öka kontrollen över vanliga människor och detta för att kunna bedriva enskilt nyttomaximerande informationsinhämtning. I anledning av detta kan vi ju fråga oss vilka företag som kan tänkas ligga bakom denna utveckling? Vilka som styr det militärindustriella komplexet behöver nog inte utvecklas vidare.

Med andra ord har författningar kastats ut genom fönstret och alla människor har utsatts för orwellsk övervakning sedan dess - inte för att det är nödvändigt eller ens effektivt - utan bara för att de som styr med makt har beslutat att de hade den råa makten att göra det för att stärka sin egen position.

Så att nu Kina har åtalats för industrispionage av USA, alltså fem höga kinesiska militärer - vilket kan ses som en direkt anklagelse mot den kinesiska staten - kan också ses som ett motbud i den geopolitiska upptrappning där en vanlig taktisk opinionsbildning och polariseringsmetod är att anklaga motparten för ett beteende som egentligen - till sin grund - är en egen fundamental missgärning mot den egna befolkningen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram