Är HFT ringen...kärnan

2014-04-04

20140403_flash

..och på grund av vädret som vi alla vet, så är den svenska börsen inte beroende av Nasdaq - OMX, vilket leder oss till att, ja...

Wall Street har kommit en lång väg från Jesse Livermore s "pengar görs genom att sitta, inte handel", "Det tar tid att tjäna pengar", och "ingen kan fånga alla svängningar." Nu har vi HFT "Flash boys" som bara tjänar pengar "handel", i millisekunder av tid, som fånga varje fluktuation ...

Förresten så har vi ju en egen valuta som tur är, så vi står starka med ordning på statens finanser...

Det har varit fascinerande att se Michael Lewis (han med boken) och Flash Boys sprida den chockerande sanningen att aktiemarknaderna är riggade ...... riggade tänka sig. Man behöver bara titta på videon som jag postade igår med författaren Michael Lewis, lEX s Brad Katsuyama och BATS Global Markets President William O'Brien i den senaste CNBC Wrestlemania 666 för att bevittna den munterhet och entusiasm som vissa egenintressen, som till exempel de traditionella finansiella medierna och vampyrerna utbyter, för att försvara det fullkomligt oförsvarliga, allt i jakten på den allsmäktiga shekeln.

Det kända "mäklargolvet" är enbart till för att skapa en illusion av att människor fortfarande som mäklare kontrollerar HFT - Flash Boys, och därmed upprätthåller någon form av förtroende för att marknaden fortfarande är " det " och faktiskt inte bara existerar i någon RAM-minneskrets på en serverfarm i East Whateverford, NJ.
Jag skrattar alltid när jag ser NASDAQ ' marknaden ' som plats som ligger på Times Square, NY, och jag tänker då på Stockholm som till och med har religiös klockringning. Det påminner mig om de blinkande lamporna placerade på datorer i filmer från 50-talet. De hjälper dig att tänka att det är människoliknande aktivitet som pågår där.

NYSE förstår värdet av humankapital som betar på " handels "golvet där golvmäklare hastigt petar på handhållna datorenheter som om gällde det verkställande av kritiska affärer som kan vara på bara sex aktier i IBM som passerar bandet i ett nu. Allt medan HFT algoritmerna har skalperat värdet av dem längs sex dagar varje söndag på varje riggat utförande. De good old boys där nere vet att deras dagar är räknade och allt som kan avvärja avlivning av flocken dinosaurier på golvet tills dess att förtidspensionerna kickar in är därför okejat av dem.

Jag antar att man kan säga att de ändå är de mest ärliga bland dessa gäng. De vet var brödet är smörat och det är säkert inte på en " marknad ", det är på serverfarm som tillhandahåller så kallad " likviditet " till det finansiella systemet genom att driva marknadens värderingar högre och en naturlig mänsklig paus i mitten av denna verkliga marknaden är vansinne.

Det är så gamla skolan ser ut i denna nya sköna värld. Så när de hejar på idiotin i detta, så hejar de på sin egen bok och de är ärliga om det. Man kan bara - måste - älska gamla skolans girighet och jäv, nu slitna rätt ut i det fria och i fullt ljus av verkligheten. De bankpiskade beslutsfattarna pläderar om inte för en nådeansökan - så i alla fall för ett uppskov, eller åtminstone för att behandlas tillbaka in i spelet för ytterligare en giv. Och de vill så gärna bara få ut något ytterligare mer av denna senaste offentliga "skandal " om nu inte den amerikanska regeringen rusar in och kastar en TARP - filt över hela röran för skydd av den nationella säkerheten.

Men hav förtröstan Sverige bara svenska börsen har NASD....MX

Det finns lögn, det finns förbannad lögn och sedan finns det riggade marknader. Jag föreslår att det nog alltid varit riggade marknader .... men det var en gång åtminstone tjuv mot tjuv, människa mot människa och de från jorden - anomalin för människor med heder - hade en chans att stjäla tillsammans med de bästa av dem. Nu med artificiell intelligens (är det verkligen artificiellt om det är intelligent?) så är det slutet på världen som vi känner den, och jag tycker detta bara är bra.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram