Klimat och väderspänd politik

2014-03-29

198807_10151044535767864_2032273828_n

Så eftersom klimatet inte enbart gällande information sägs ha förändrats, så ringde Vladimir Putin igår upp Barack Obama för att fästa den senares uppmärksamhet på den fortsatta framfarten av extremister som begår handlingar av hot mot fredliga invånare, myndigheter och brottsbekämpande myndigheter i olika regioner och i Kiev ostraffat. Så enkelt går det ju numera, för det finns ju en del att tala om :

Tidigare under dagen i ett TV-tal till hans delade nation, så förstummade Ukrainas PM Yatsenyuk, alltså den inte så demokratisk valde tidigare centralbankssionisten, folket genom att först meddela att värmepriserna skulle stiga gradvis, för att sedan bekräfta detta med en plan som kommer att se priserna stiga 100% under de kommande 2 åren (och nästan 200% år till 2017) eftersom kostnaden för importerad rysk gas förväntas bli runt $ 500 (upp från nuvarande $ 84).

Denna åtgärd för den slutliga "förintelsen" av Ukrainsk levnadsstandard, följdes sedan av skärpta kapitalkontroller, begränsade kontantköp till ca $ 1300 per person och dag efter att centralbanken i princip erkände "mitt i en spänd situation på penningmarknaden" att den var pank. Och allt detta kommer i hälarna på vad som bara kan beskrivas som en vag proformakommentar från USA: s och EU: s regeringar avseende upploppen av "Right Sector," ultranationalisterna, uppenbarligen och givetvis ville man inte störa dessa i alla fall tidigare statligt sponsrade ligister för mycket. Det finns ovillkorligen många som vet alldeles för mycket om prickskyttar och annat i de leden.

...och i anledning av att sköna dollarns kyskhetsbälte har uppbrutet lås, alltså att den skuldbaserade valutan inte är så oskuldsfull längre utan är uppenbart skuldmättad, så rullar både utvecklingen och samtalen vidare dit som det lutar. Ingenting är ju som bekant bättre för motivationen, hos lite mindre utvecklade människor, än den egna vinstmaximeringen, vilket dock bankehegemonin inom regleringsbanken, mellan varven själva helt tycks ha frånsett i sin strategiska analys av läget, så på tal om vädret och centralbanker i detta:

Tysklands Bundesbank och? Peoples Bank of China är överens om att samarbeta i clearing och slutförande av betalningar i renminbin, vilket banar väg för Frankfurt till i alla fall ett hörn - en andel - av offshoremarknaden. Frankfurt är ju ett av Europas främsta finansiella centrum och vagga för två centralbanker, vilket gör det till en särskilt lämplig plats för inställsam fördragsamhet. "renminbi clearing kommer att stärka de nära ekonomiska och finansiella förbindelserna mellan Tyskland och Folkrepubliken Kina. "

Kina var Tysklands tredje största utländska handelspartner förra året, med 140 miljarder euro i omsättning som passerar mellan de två länderna, enligt den federala statistikkontoret i Wiesbaden. Kina rankas femma bland importörer av tyska varor och är den näst största exportören till Tyskland.

Med allt detta i åtanke, låt oss för all del inte glömma att Obama är för närvarande i Saudiarabien och försöker återställa banden med det Medeltida kungariket, det vill säga, han försöker lista ut ett sätt att beväpna al-Qaida i Syrien utan att den amerikanska allmänheten få reda på det.

Trots allt, det ju bara så att utan att ha en kontrollerad opposition att spela med, så är det betydligt mycket svårare att kontrollera spelets opininionsbildande förlopp och utveckling.

Saudiarabiens kungafamilj har därför tystat ner sina arga retorik sedan förra höstens spricka. Prins Turki Al Faisal, vars kritik av Obama-administrationens politik mot Iran och Syrien utgjorde förstasidesnyheter i december, gjorde i stort sett ingenting avseende USA under ett amerikanskt tal om Iran nu i mars. En saudisk ambassadör som skrev att Saudiarabien skulle bryta med USA i New York Times i december, har varit offentligt tyst sedan dess....

Det verkar som att bita sig fast i ett syriskt inbördeskrig för att skapa ett anslag för att eskalera konflikter, fortfarande är väldigt mycket på bordet ...

Ååååh, ja just det,... så var det ju detta med att BoE just slöt avtal med PBOC....också.

...och vidare bland annat, så finns det ett stort hinder för västs möjligheter att införa dessa famösa "kostnader" på Vladimir Putin och hans ryska ekonomi - ja, Kina.

...och hittills har som Xi Jinping beskriver, Kina varit ett "sovande lejon", men i dag är "lejonet är vaket" och i och med den kinesiska presidentens första resa till Europa, är västerländska ledare därför fyllda av hopp om att kunna värva hans stöd på grund av krisen i Ukraina . Men uppenbart är att Kinas relationer med Ryssland är fortsatt solida och som också framgår av deras senaste investering i Rysslands $ 10 miljarder statligt stödda direktinvesteringsfond (som bara råkar drivas av en före detta Goldman Sachs bankir. Det verkar som " Money Talks "igen och Kina kommer sannolikt att fortsätta att spela en medelväg någon vidare tid.

För varken Kina eller Ryssland vill ha betalt i mer drömbaserad digitalkonfetti och båda länderna har enorma naturresurstillgångar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram