....men sedan blir det bättre

2014-03-27

58710_10151077773317864_1276723904_n

Precis som Troika utbetalningar för grekiska stöd kan komma vilken minut som helst nu ...... så länge som Grekland gör det möjligt att utvidga definitionen av färsk mjölk så att europeiska exportörer av mjölk kan sätta grekiska mjölkproducenter i konkurs. Japp: vi vet hur IMF fungerar. Det, och naturligtvis kravet att höja gaspriserna med 40% eller så. det kommer alldeles säkert att förbättra tillvaron för människorna, för det är ju vad detta går ut på, för bankerna..

Känner någon igen detta mantra? "Penningpolitiken kommer att rikta den inhemska prisstabiliteten samtidigt som en rörlig växelkurs Detta bidrar till att eliminera de externa obalanserna, förbättra konkurrenskraften, export support och tillväxt, och underlätta en gradvis återuppbyggnad av internationella reserver.. NBU planerar att införa ett inflationsmål under de kommande tolv månaderna för att fast förankra inflationsförväntningarna . "

Som vi sagt: välkommen till IMF vasallstat status. Njut av närmandet till Europa kära ukrainare - åtminstone kommer du att ha din "frihet" ... precis som grekerna har euron, och ingen ekonomi att tala om.

Så igen, med eller utan IMF, är Ukraina sannolikt en förlorad sak - tidigare idag, Har PM meddelat att landet är på randen till konkurs, ett uttalande som inte har någon som helst överdrift i sig.

Arseniy Yatsenyuk säger rakt ut i parlamentet i Kiev. Han tillade att BNP-prognosen är baserad på tidens "impopulära reformer. Om dessa lagar inte antas, ser vi konkurs och ekonomisk nedgång med 10%. Detta paket av lagar är mycket impopulära, mycket svåra, mycket tuffa reformer som vi borde ha gjort under de senaste 20 åren. "

Flashback till Hank Paulson som viftar med en tom 3 sidors blanket inför kongressen och kräver obegränsad makt eller annars är den globala ekonomin dödsdömd.

Citerar Tyska FinMin Wolfi Schäuble från igår - "Om någonsin vi skulle nå en situation där vi var tvungna att stabilisera Ukraina, skulle vi ha många erfarenheter från det grekiska fallet för att dra nytta av."

Med andra ord, är Grekland nu ett exempel på "lyckade" ekonomiska reformer. Adjö Ukraina, det var trevligt att känna dig.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram