Mönstermänniskan

2014-02-12

freedom

Vi är fast i ett system av en växande skuldtyngd med ett socialt tankemönster, livspussel, vilka ovillkorligen leder till en rad olika depressioner, alltså olika former av sänkta tryck, frivilliga eller ofrivilliga.

Detta är bland annat på grund av att våra politiker i verkligheten närmast har gjort allt som de har kunnat göra för att göra fel saker för människor och samhället, alltså för att uppsåtligen misslyckas med att ta itu med de grundläggande problemen som samhället står inför. De gör alltid främst vad de kan för att bevara systemet. Men förr eller allt mindre senare så faller vår verkliga historia ner över oss.

Istället för att ta in nya perspektiv som avser de verkliga problem som samhället nu står inför, håller våra politiker på med recycling av samma gamla utjänade lösningar som orsakade problemet ursprungligen. Man löser till exempel problem med överskuldsättning med mer skulder och så vidare. Ingen vill se elefanten i rummet så länge den själv tjänar på att blunda, för snålheten bedrar alltid visheten så länge som människan inte strävar efter att förbättra sig. Just detta med att förbättra sig som människa är nog kanske inte vad som människor allmänhet uppfattar, främst kännetecknar en politiker av idag.

Men detta är inte en fråga om vänster kontra höger … det är korruption, dålig politik och bristande moral som hjälper en super-elit som kontrollerar hela den politiska kulissens höger och vänstersida, den politiska adeln, men som orsakar en depression för den stora majoriteten av folket.

Det är alltid den reala makten som skapar dessa politiska indelningar för att ställa människorna emot varandra, det är inte människorna som själva ingår i dessa indelningar oavsett vilken nivå i spelet som de befinner sig på, så som adel, präster, borgare eller bönder, de spelar alla bara samma melodi men med olika versrader.

Man kan i detta betänka att indelningsverket fanns kvar till 1902 och statarindelningen faktiskt ända fram till 1942 om jag inte helt missminner mig. Efter detta har de mentala styrande bojornas indelning alltmera varit baserad på ismer och ideologier för att rikta människors sätt att tänka från att vara öppet, från att se att de alla bara är samma kanonmat och offer på den enskilda vinstmaximeringens altare, förvirrade till att tro att de egentligen är fria och att de kan påverka sin situation.

Samma gamla tjatiga melodi alltså, men med olika versrader för att ställa människor emot varandra och alla egentligen lika maktlösa inför den reala, men för de flesta osynliga, maktens möjliga kraft att bryta motstånd. Men i ljuset från den ökade informationsrörligheten är nu en radikal förändring möjlig, transparensen ökar förståelsen och villfarelsernas skuggor skingras.

Verklighetens oavvisliga krav på att adressera den bärande sakfråga som utgör problemet för människor och samhälle, är därför inte längre möjlig att gömma bakom röken och speglarna, som skapas av en alltmera uppenbart patetisk och handlingsimpotent politisk adel var främsta syfte alltså är att skydda sina ekonomiska herrars nyttomaximering genom att upprätthålla status quo.

Pengar som krediter till en kostnad av ränta skapade av enskilda vinstmaximerande intressen, är ju ovillkorligen på matematiska grunder ett mekaniskt funktionsmässigt dött system, alltså inte bara intellektuellt eftersom det rent faktiskt bygger på att människor inbillar sig - tror att det fungerar. Så det kommer till en vägs ände, frågan är närmast hur resan kommer att gestalta sig.

Hur de politiska marionetterna nu än sprattlar, skränar och pekar finger, så gör detta ju ingen som helst skillnad för den matematiska verkligheten bakom det valutafinansiella system för handel med varor och tjänster som nu havererar och som alltså alltid bara har haft som syfte att berika den finansiella elit som äger den politiska teatern, där bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken. Så hur tänker dessa människor då?

Jo, nationella bemästringsstrategier kan baserat på detta ta sig alla möjliga former genom den mänskliga historien och faktiskt rent av några sådana som inte alls verkar vara möjliga! Kejsar Konstantins företrädare i Rom hette tidigt på 300-talet e.kr Diocletianus och han utfärdade ett ökänt dekret för att kontrollera skenande löner och priser i det snabbt försämrade romerska riket, som ett talande exempel på hur snett det kan gå om människor inte lyfter blicken tillräckligt och makten gör allt för att bevara status quo.

Alltså som en del av sitt ökända påbud, så befallde Diocletianus att alla handlare eller kunder som ertappades bryta mot nya anbefallda prisstrukturer skulle dödas. Det kom nog som en överraskning för några gissar jag. Det finns mängder med liknande ekonomiska exempel genom den mänskliga historien.

Men detta är också därför en viktig lärdom att dra av historien och det alltså är en trend som har upprepats många gånger och på många platser sedan dess genom människans historia. När nationer är i terminal ekonomisk nedgång så kommer styrningen inte att stanna vid några av eftertankens hållplatser och den kommer till slut att göra allt för att hålla igång festen bara lite längre.

548071_10151175546567864_646628191_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram