Verklighetens gryning.

2014-02-11

548071_10151175546567864_646628191_n

Vi måste nu både stå upp för oss själva enskilt som individer och gå tillsammans, med avseende på våra efterkommande. Vi befinner oss i gränslandet mellan världen som vi nu minns den och den allvarligaste ekonomiska krisen i världshistorien. Den ekonomiska krisen har inte på något sätt nått sin kulmen, som vissa ”ekonomer” har förutspått. Krisen fördjupas, vi har bara kommit till slutet på början ännu, med en nu accelererande risk för allvarligt störa själva strukturerna för internationell handel, investeringar samt samhällets förmåga att försörja sig.

Vad som skiljer i detta skede av krisen nu från tidigare, är förmågan hos de finansiella drakarna att genom otillbörlig marknadspåverkan samt genom deras utomordentliga kontroll över pengar - krediter – vilken inte bara är att skapa kaos i produktionen och i handeln av varor och tjänster, utan också blir att underminera och förstöra stora och väletablerade företag och därigenom rasera hela samhällets strukturella fundament som är arbetsdelning. Allt för sin egen vinstmaximerings skull.

Denna kris är långt mycket allvarligare än den stora depressionen. Alla större sektorer i den globala ekonomin påverkas. Fabriker stängs. Monteringslinjer står stilla. Arbetslösheten är utbredd. Lönerna har kollapsat. Hela befolkningar faller in i urusel fattigdom. Försörjning förstörs. Offentliga tjänster störs eller privatiseras. Konsekvenserna för människors liv i den värld som vi här känner till och även runt om i världen riskerar nu att bli mycket dramatiska.

Själva begreppet gemensam valuta och gemensam centralbank är auktoritära till sin inneboende natur, detta eftersom de, alltmera uppenbart, tar bort alla spår av tillsyn och ansvar bort från folket i världen, och centraliserar detta mot en liten alltmera sammankopplad grupp av internationell finansiell elit.

Faktum är att dessa föreslagna politiska “lösningar” som vore det av en slump, faktiskt inte bara tenderar tenderar att gynna dem som egentligen orsakade den finansiella krisen före dem som är mest drabbade som en följd av krisen, utan även att till yttermera visso så tar den försvinnande medelklassen alltmera formen av världens egendomslösa, fattiga och mer skuldsatta människor.

Det är mycket viktigt att världens människor kastar sitt ok och bekämpar dessa föreslagna “lösningar” och kritiskt granskar ALLT som serveras av de lydiga medierna och istället inleder en ny era av världsordning modell 2.014 och att alla blir en av de delaktiga personer som verkar för lösningar som ligger i nationellt-lokalt styre och nationell-lokal ekonomi, så att folket har större roller i att bestämma om framtiden och avseende strukturen för sin egen politik och ekonomi, och därmed sitt eget samhälle, inte tvärtom!

Varför går historien igen i cykler? Det är för att historien faktiskt upprepar sig beteendemässigt eftersom de styrande känslorna hos människans inte förändras, oavsett århundradena som passerat, hittills.

Människor upprepar beteenden till givna förutsättningar men förväntar sig olika utfall. Nu kan allt detta förändras när självbildningsnivån utvecklas baserat på att informationsrörlighetsriktningen har förskjutits nittio grader. Vi kan kommunicera och leda till upplysning och vidare ledning och upplysning.

Majoriteten av människorna har ännu oftast fel eftersom människor ignorerar HUR saker fungerar och fortfarande föredrar att tro bara VAD som behagar deras förväntningar. Det är inte precis så att någon behöver vara synsk för att förstå detta, allt någon behöver göra är att läsa historia för att se att detta regisserade spel med känslor utgör både manuset till hur man skapar och förstör samhällen, liksom att lösningen till att bryta mönstret är att vi vågar att verkligen lära oss hur saker och ting egentligen fungerar i stället för att bara irrationellt behaga våra förväntningar. Men till självbildningens förståelse kommer ingen genom utbildningens nålsöga för insikt.

Det är inte meningen att människor ska tänka utanför boxen, att de skall se över kanterna: Men här är en prognos … Många och allt fler människor gör detta ändå!

I den politiska floskelbingons tynande värld betyder möjlighet påtvingad frivillighet, frihet betyder begränsningar, ansvar betyder tvång men framför allt så finns alltså alltid den enskilda nyttomaximeringen på plats som grund i uttrycket i en bakomliggande och dold form.

Utan att tillräckligt många människor har en tillräckligt bred självbildningsnivå, så att de kan se över kanten på boxen, så förblir de andras människors fångar i ett evigt hjul av strävande som leder dem till det rakt motsatta resultatet i förhållande till vad de tror att de kommer att nå. Men nu rullar alltmer dit som det lutar på ett plan av nattgammal is som förr eller senare innebär att tyngden av den kritiska massan av förståelse bryter isen eller hamnar mellan skål och vägg :

”Tomorrow is NOT another debt”

kredithistorik

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram