Allt är ett och inte två

2013-12-27

527112_391500344201364_1496855904_n

Djupa bedrägerier gjorde dårar av de flesta människor i min tidigare värld. Många är gamla vänner, familjemedlemmar och kollegor som fortfarande vägrar att ta en närmare titt på de omfattande belägg som finns för att de själva är grundlurade. Den kognitiva dissonans som de själva upplever känslomässigt, gör att de också upplever beskrivningen av verkligheten som vore det ett har riktat mot dem själva.

Många föredrar därför av rädsla för att ifrågasätta sig själva att leva under omoderna felaktigt fotade - grundade - antaganden. Vissa föredrar att oavsett hur imbecilla som de framställer sig själva, att hellre att leva under sina vanliga djupa etablerade vanföreställningar. De vilseledda och deras kompisar väljer istället för att förstå de otaliga artiklar som ligger öppet på bordet, eftersom de berättar en otrevlig historia, att titta allt mer intensivt på matlagnings - TV eller vad som helst som gör att de slipper reagera. Det har till och med gått så långt att vid de fåtaliga tillfällen då presstituerad TV tvingats beröra ett ämne av betydelse, ja då byter de förledda helt enkelt kanal och tittar hellre på ett intellektuellt avkopplande reklaminslag.

Oavsett om historien är ful, så utgör detta händelseschemat för vår tid. Om vi bara ansluter prickarna till varandra i spåren som fiktionens Sherlock Holmes och Thomas Clancy eller tankemässigt själva avslöjar - belyser som Wilhelm Moberg,George Orwell och Aldous Huxley så kan vi förändra allt.

Befälhavarna för propagandan förefaller dock vara närmast förbryllade av att deras standardrutiner inte genererar det förväntade opinionsbildningsmässiga resultatet från de intellektuellt livegna. De har misslyckats med att ta hänsyn till detta generationsskifte i form av intellektuella humörsvängningar som sker under internetutvecklingen, att informationen rör sig emellan människor oändligt mycket snabbare och inte främst uppifrån och ner. Propaganda från sanningsdepartementet i Rosenbad förlorar sin effektivitet i proportion till den smärta och ångest som upplevs och förmedlas av medborgare över landet. Propaganda fungerar när människor själva vill tro på osanningar. När den kalla hårda verkligheten slår dem i ansiktet, så fungerar inte propaganda längre.

Folket kan agera och de behöver inte duka under med mummel och overksamma klagomål. Vi kan stänga banksystemet och den finansiella ekonomi som helt saknar produktiv försörjande betydelse [och som vill slopa kontanter]. Vi kan ersätta detta system med ett annat och bättre system som främst tjänar människor och samhället istället för bankernas enskilda vinstmaximeringsintressen.

En primärt bristande ordning för landet Sverige, är en grundläggande brist på medvetenhet om att bankkrediter är inte pengar. Försök att förklara detta för en person i allmänhet, och möt en tom blick och slappt hängande underkäke. Bankkrediter förklaras av sedvänja som giltigt betalningsmedel, inget mer.

Aristoteles ger oss vägledning men han såg det uppenbarligen inte helt själv. Pengar är något som har fem egenskaper: de är tåliga, delbara, konsekventa, förenklande och har ett värde i sig. Detta till grund för samhällets funktion för handel med varor och tjänster - arbetsdelning - ger bara ett enda svar idag : Det gemensamma ansvaret för värdet. (samhället)

Det betyder dock att de fungerar som legitimt rättsligt bytesmedel för att reglera skulder offentliga och privata, för att betala räkningar, göra upp räkningen, för att köpa saker. Emellertid är dessa krediter inte pengar eftersom de aldrig kan ägas av någon annan än banken som äger den bottenliggande skuldfordran som tillgång i sina balanser, landet har använt osunda pengar, falska pengar. Detta lärs inte ut på ekonomiutbildningar.

Att konsekvenserna av ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system för arbetsdelningen därför inte heller lärs ut, behöver inte utvecklas närmare.

Eftersom pengar faktiskt är (som standard) denominerad skuld, så kommer den smärtsamma processen av skuldnedskrivning agera som en rivningskula för den rikedom som människor upplever sig ha i form värdet av pengar. Bankkonton, aktier, pensionsfonder, fastigheter och alla typer av monetär rikedom kommer att drabbas av denna skuldnedskrivning eftersom den värdemätande enheten av förmodad förmögenhet är en skuldenhet, som är beroende av en betalningsförmåga. Denna typ av enskilt skapade krediter är alltså inte pengar, de är inte allmänna. Man kunde lika gärna ha förklarat salt för att vara pengar, som ofta användes av de stammar som sålde Manhattan i utbyte mot några glaspärlor.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram