C 2 get IT

2013-11-16

C U

Vi vet att bankerna med stöd av centralbankerna skapar pengar - krediter - påhittade insättningar som fanns det inte någon morgondag, för att stoppa detta bräckliga system från att implodera, men den lilla killen på gatan ser inte någon fördel av detta, i stället blir det bankerna och de krympande men rikare eliterna som tjänar ännu mer pengar på denna utveckling, eftersom de är pigga på systemets existens och att det lämnas till dem på ett fat genom att driva de finansiella tillgångspriserna högre och högre. Den lilla killen däremot, han har istället fastnat med näbben och han blir ett offer för den accelererande stagflation som uppstår som resultat av denna utveckling.

Det finns en utbredd uppfattning nu om att "ingenting kan gå fel", eftersom Åsa - Nisse och andra centralbanksmagiker bara anför att mer och mer pengar - krediter är vad som behövs för att hålla festen igång så att allt accelererar uppåt i en parabolisk båge tills alla slutligen når den oundvikliga finansiella evighetens lycka. Detta är sant, det är dit som vi är på väg problemet är närmast om det ens är möjligt att komma fram till evig tillväxt från en ändlig planet...., men det är därför också farligt om den nuvarande situationen är att detta har blivit allmänt accepterat och trott. Detta innebär också att det faktiskt kan finnas några riktigt otäcka farthinder längs vägen, särskilt som det lurar lömska krafter som deflation som naturligtvis bara "tillfälligtvis" har lyckats få övertaget, vilket som just en händelse händer just nu i Europa, där eliten som vore det av en slump försöker använda tillståndet av kris för att konsolidera makten.

Rengörande krafter i deflation borde naturligtvis ha fått göra sitt nödvändiga arbete att rensa skulden ur systemet för väldigt många år sedan, så att det dog sin välförtjänta sotdöd, men politikerna ville inte det - bankerna som bestämmer ville absolut inte det - de ville hålla igång festen utan en minuts paus och resultatet är nu att dessa deflationskrafter har byggt upp sig till explosiva proportioner och det enda sättet att hålla dem i schack är med hjälp av den mest extrema monetära tillväxten i världshistorien, som denna galna värld av enskilt kontrollerade kreditpengar möjliggör. De kommer möjligen lyckas hålla deflationen i schack någon liten tid till, men detta sker nu till ett alltmer ökande pris av mänskligt lidande.

Så var är vi nu? Med marknadsaktörer positivt sprudlande av självförtroende, sensationell utveckling på bostadsrättspriserna, historiskt hög nivå på börsen och en krympande produktiv del av ekonomin, överallt inom BIS och IMF?

Det allmänna medvetandet har dammsugit upp all den senaste tidens hausse propaganda som pumpas ut genom massmedia. Vi är uppenbarligen i slutet på slutet men hur mycket förstår nu människorna av detta?

Den största skammen i världen är när någon annan måste ta hand om ditt tänkande när du är fullt kapabel att hantera det själv. Det brukade vara den ultimata formen av förlägenhet. Men vi i Sverige har i detta vänt skam till en hyllad framgång, eller rent av en utvecklad konstform under de senaste hundra åren eller så. Slöseri med i princip allt av våra egna intellektuella tillgångar och välsignelser till den heliga dumhetens ära.

Vårt enskilt kontrollerade kreditbaserade system inom BIS och IMF är utan tvekan ett pyramidspel eftersom de första valutaenheter som lånades ut mot ränta kräver skapandet av efterföljande valutaenheter för att betala räntan på de inledande ettorna och nollorna i bankernas datorer.

Så i huvudsak är löpande betalningar gjorda av allt större och mer eventuella framtida investeringar. Jag kommer inte tråka ut någon med den matematiska ekvationen för detta, men det resulterar i just den kurva vi ser i olika skuldstatistik.

Om vi vill fortsätta denna naivitet som en nationell övning, då kommer vi att skörda storm. Enligt min mening, är resultatet redan en självklarhet. Vi är i fasen för skadekontroll nu, inte i den förebyggande fasen.

Men ännu i dag, är allt som oftast giriga människor med makt och vanliga människor lika. Det är vad som gör allt detta möjligt. Ingenting har förändrats i detta avseende. Det har alltid varit på det viset men det kommer inte alltid att vara så. Det är det bristfälliga i människans natur att ge efter för sådana saker. Men vad som nu har förändrats, är dock att den girighet som brukade vara mer passiv, nu har blivit aktiv och virulent.

Detta är förvisso dåligt men det är också vad som är bra. Att bygga sin känslomässiga tillvaro på yttre värdens betingande förmåga är måhända bekvämt ur det kortsiktiga perspektivet, men den accelererande själsliga ofärden som resesällskap blir nu också därför alltmer påtaglig för allt fler människor. Den rikes lott är att inse pengars ringa värde, alltfler rika blir därför alltmer deprimerade. Och då har vi inte ens beaktat att systemet med pengar i sig själv är ett bedrägeri.

Detta kommer att tvinga fram den allmänna medvetandetillväxten ifråga om behovet av förbättrad moralisk resning. Det blir mycket tydligt för fler att girigheten leder till den egna undergången ur allt fler perspektiv.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram