Nu ser nog

2013-11-08

sleepeye

Jag tycker att Stefan Löfvén agerar verkligen föredömligt för första gången, detta genom att verkligen ta sitt politiska ansvar för den befolkningsmässiga medvetandetillväxten.

Ingen kan längre missta sig på att det inte finns någon som helst anledning för någon människa att rösta överhuvudtaget, på någon av de politiska banktalibanligorna inom den partipolitiska kulissen. De tillhör alla samma klan av politisk adel som fram till nu har låtsats bekämpa varandra. Men som nu alltså har bestämt sig för att öppet överge denna kuliss av att de strävar mot olika mål.

Alla banktalibanerna söker makt och makt definieras som kraft att bryta motstånd, vilket i detta fall innebär det befolkningsmässiga motståndet och detta genom att ge människor så små men ändå tillräckliga löften som möjligt till en så liten majoritet som möjligt, för att kunna förtrycka så många som möjligt.

Banktalibanernas syfte är som alltid att bevara den hegemoni vars främsta maktverktyg består i att hålla människorna i bojor genom funktionen av att bankernas kreditpengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken. Detta gör banktalibanerna av eget nyttosyfte, kan jag upplysa om, ifall nu någon till äventyrs ännu inte har begripit detta. De gör det inte inte för att vara snälla mot andra, hur gärna någon i valboskapens köttberg än väljer att försöka inbilla sig detta.

Politiska banktalibaner är lojala mot sin egen nyttomaximering och ingenting annat, de kan gladeligen dagtinga med alla andra uppgivna preferenser och moral, de kallar detta beteende för att vara flexibel och att kunna kompromissa.

Stefan Löfvén gör nu därmed en förhoppningsvis avgörande insats för att att belysa den rådande politiska situationen till den allmänna medvetandetillväxtens fromma.

Men det räcker snart, på det internationella planet så har Dråplige Draghi infört ytterligare räntesänkningar i Europa. Lagret av rök och speglar är nu tomt, faktiskt lika tomt som... eftersom bankerna fortfarande kan påverka den penningmängd som skapar den evigt ökande aggregerade räntekostnadstillväxten.

Räntesänkningen blev en närmast fullkomlig överraskning för 67 av 70 ekonomer, de såg den inte komma, vilket ger en beskrivande proxy IQ-test för dessa korsDraghi ntellektuella genier som skapade oro på marknaderna.

Vad detta innebar vid lunchtid igår är dock ofattbart [börsen ökade givetvis...].

Vad detta innebär ur ett större perspektiv är dock inte ofattbart:

Europa är inte i fin ekonomisk form. Den som trodde att det var så vis, bör nu omgående beröva sig själv sådana vanföreställningar.

ECB tvingar ned räntorna ytterligare och återigen, vilken förvärrar den långsiktiga felallokeringen av resurser till förmån för bankerna. Sådana åtgärder kan köpa tid genom vilseledning, men bara till priset av större problem längre fram på vägen framåt.

Makro - ekonomi är inte trolldom eller magi, vilket borde vara uppenbart för vem som helst att uppmärksamma vid det här laget. Men trolleri kommer även fortsättningsvis att användas för att rättfärdiga olika "korrigerande" åtgärder av ökande desperation.

Regeringar runt om i världen har bara denna hammare som verktyg (likviditet / ökade skulder). De kommer därför att hamra på allt, även om detta inte kan lösa problemet, som lika gärna kan vara en mutter eller en skruv.

Likviditet - skuldsättningsökning som stimulans kommer inte sluta varken i USA eller i Europa, förrän marknaderna avslutar detta. Marknaden kommer till slut att antingen implodera eller spricka i en explosion. Båda är fortfarande möjliga i detta skede, men utvecklingen går ovillkorligen mot en total deflationskris.

Regeringarna har slagit full fart framåt i maskin på båda, för fullt låtsas läget. De har ingen kontroll alls över situationen annat än att lura folk till att tro att saker och ting blir bättre och att ingen anledning till oro existerar.

Denna politik som är anställd av regeringarna kommer att skapa förstörelse av ekonomierna och regeringarna själva, de vet själva om detta nu, denna modell på politiker är lika död som det system som de företräder och skyddar. Regeringar går i spinn nedåt mot fallissemang och konkurs som tar ekonomierna med sig.

Ingenting görs för att rätta till de verkliga ekonomiska finansiellt betingade problemen. Politik har bedömts värdelös som verkligt medel till förändring, bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken. Ingenting är på väg att förbättras, tvärtom och allting ersätts av utökade låtsasåtgärder.
Hållbarheten i tid av denna regerings bedrägeri är alltmer begränsad. Ekonomisk Ragnarök kommer.

Frustrationen som ligger i att titta på denna leks slut, är enorm. Så är också kunskapen om att hela systemet nu äventyrar mer än levnadsstandard och ekonomier. Detta hotar själva framtiden och kvaliteten hos civilisationer själva.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram