Ring - klocka - Ring

2013-08-16

tsunami-wave

Att ens råka yttra sig i termer av ett finansiellt Ragnarrök för bara någon tid sedan skulle ha förlänat anförare av dylikt, en samling förvirrade blickar från omgivningen, tal om foliehattar och en allmän attityd av överlägset ointresse. Nu idag, är situationen emellertid något lite annorlunda, men folk beter sig ändå fortfarande i stort ungefär som om vore det på det viset att de hade lärt sig om ekonomiska haverihändelser och de globala dominoeffekterna när de gick på dagis, eller inte alls.

Problemets kärna i detta nu för vårt eget allmänna vidkommande och medvetande är att när denna typ av terminologi träffar mainstreammedia (MSM), så kommer den i de flesta fall att reflekteras och förmedlas vidare färdigomförpackad i makalöst fördummad form och med utspädda definitioner som främjar en momentan stillbildslik förståelse för omständigheterna som närmast helt saknar adekvans.

För att vara helt säker, de flesta Svenskar idag, är nu innerst inne väl medvetna om att världens politiska och finansekonomiska fundament är ungefär lika stabila som färsk Brullépudding under en värmelampa. Problemet är alltså att medborgarna ännu är totalt beroende av att serveras den färdiglagade information som finns på menyn hos de traditionella medierna, vilka visar tanken på kollaps som ”filmisk”, en slags live action fantasi, som vi alla får spela med i som en del av publiken, vi betraktar det hela på säkert avstånd, ifrån den mörka miljön i vår behagligt luftkonditionerade teater med en påse popcorn, surround Dolby ljud och en het datingsite på telefonen för att hålla oss sällskap under de tråkiga delarna av föreställningen.

Det måste dock nu med tiden till någonting alltmer synbarligen "destabiliserande" för att skapa fokusförskjutande handlingsfrihet för den ovillkorligt sönderfallande City of London baserade petrodollarhegemonin, detta samtidigt som utrymmet för problemformuleringsinitiativet krymper med samma omfattning över tiden.

Som Karl Gerhard uttryckte saken, festmissiv är här med farlig dramatik, här skall spelas lyxrevy man är väl rik..

Ett eget undantagstillstånd finns nu hugget i sten på den amerikanska inrikespolitiska önskelistan, men detta kommer knappast att vara möjligt att åstadkomma genom att skapa ett utrikespolitiskt momentum för införandet, så länge som nätet är uppe. NSA chefen Keith Alexanders våta dröm är givetvis därför att få stänga hela rasket.

Samtidigt så förefaller det ju knappast rimligt med nya inrikesstrategiska falskflaggade "Bostonmarathonbombarinsatser" eller 9-11:or, det blir helt enkelt inte längre trovärdigt med en upprepning om elaka islamister som vill bli bombade ur ett opinionsbildningsperspektiv.

Så MÖ blir då ett naturligt insteg, eller skall jag säga närmast traditionellt val. Problemet för USrehell är ju dock numera att även om man så skulle lyckas etablera lågintensiva inbördeskrig över hela MÖ, så kommer inte detta i sig själv att skapa handlingsfrihet på samma sätt som tidigare "krigsstarter" har gjort genom möjlig skuldexpansion. Detta eftersom skuld nu istället utgör just det primära problemet och USrahells strategiskt operativa militära förmåga dessutom inte på långa vägar räcker till för att kolonialisera hela regionen för att utöva markkontroll.

Den militära makten har tidigare backat upp värdet på dollarn, men nu har den matematiska funktionen av ränta på valutan som kredit, gjort det fiktionsmässiga ackumulerade valutavärdet så stort att inte ens dödsstjärnor från sciencefictionfilmer skulle innebära en lösning genom att spränga jorden i luften. Frågan om valutans meningsfullhet på en sprängd jord sammanfattar ganska väl situationen.

Så det finns egentligen inga militäroperativa strategiskt möjliga vägar ur detta. Den Egyptiska situationen med den Petrodollarfinansierade militärmakten och den lika kontrollerade islamska fundamentalismen, där kontrollen över oppositionen nu är alltmer sönderfallande i tidevarv av förändrat informationsklimat, utgör ett ovillkorligt symptom på den lika ovillkorliga expansionen av lågintensiva inbördeskonfliktzoner. Detta är nu på längre sikt helt oundvikligt inom hela det kreditbaserade valutafinansiella systemet BIS och IMF för att inte systemet skall haverera, även om denna expansion i sig själv, inte på något enda vis är en lösning på något som helst problem, utan bara köper tid.

Det är verkligen förunderliga tider vi kommer att få uppleva och vi kommer nu dessutom att få uppleva dessa tider i princip omgående.

Idag Egypten imorgon världen.

Naturligtvis, när ridån väl så går upp och både reklam och förhandsvisningen är över och den riktiga showen väl tar sin början, då kommer ju ingen av oss, alltså ingen av oss, varken jag eller någon annan, att kunna sitta bekvämt avslappande utanför ramen för dessa olyckors inverkan för att bara avspänt se på.

Vi kommer alla att obönhörligen tvingas delta, vare sig vi vill detta eller inte. Så att fortsätta med det mediala krigandet på nätet är ett måste. Utbildandet av massorna om hela historien bakom de internationella händelserna och deras konsekvenser, fortsätter att stå som högsta prioritet på agendan, tills dess att sista droppen får bägaren att rinna över och spridandet av berättelsen om verkligheten bara blir en onödig övning i att peka ut det ändå för alla helt förskräckligt uppenbara.

20130812_082044_1

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram