Fåraktigt

2013-04-21

545802_444503345567579_1862237255_n

Det är lite lustigt egentligen, detta med att en flock med får helt sonika kan promenera till slakt och liknöjt diskutera vädret?

Eftersom det värsta av finansiella klimat definieras till att vara en privat skuldsättning som överstiger den nationella, så befinner sig naturligtvis ett land som är i ett sådant tillstånd även i ett alldeles särskilt enfaldigt allmänpsykologiskt läge. Ett tillstånd av intellektuell fåraktighet.

Men för att göra detta ännu lite värre så sätter dessa de uppenbarligen mest enfaldiga av får, inte bara själva getabocken till trädgårdsmästare, för hellre det än att tänka efter själva.

Nej det är faktiskt rätt mycket värre än så. För om ekonomin går dit efterfrågan går, så hur kan då börsen befinna sig på all time high, samtidigt som det råder realekonomisk deflation baserad på den finansiella räntekostnadstillväxten skapad av kreditsystemet OCH en ovillkorligt fallande aggregerad efterfråga?

Svar: Det kan det inte, så det beror på att den finansiella marknaden är en skock får som inte begriper vad de gör och att det finns ett gäng vargar som är utklädda till ledarfår och som lurar de övriga fåren att springa på ett sätt som gör att vargarna kan äta upp dem i smyg.

När fåren från tid till annan upptäcker en förnumstigt kalasande varg med ett fårben stickande ur mungipan, så undrar fåren naturligtvis vad för märklig beteende som nu detta kan vara? Vargarna har lärt sig att bräka som fåren, så det enklaste metodvalet för att lugna fåren, det är att bara peka med tassen och uttrycka; Se dit jag pekar med min hov, där finns det elaka och glupska vargar, vi måste snabbt sätta oss i säkerhet genom att ni tar på er ögonbindlar, hörselskydd och droppar dyvelsträck i era nosar.

Fåren blir naturligtvis mycket nöjda med denna insats, eftersom dessa uppgivet farliga vargar som de förvisso aldrig sett till, annat än vid något enstaka tillfälle när de har blivit åtsagda att se dessa, nu inte alls kan ses till eller utgör något märkbart hot. Det finns ju förvisso några svarta får som påpekar att det vid tillfällen förekommer får som ser misstänkt lika ut som vargar, men dessa tankar anförs av de andra fåren som grundlösa konspirationsteorier och ett uttryck för att fåren är svarta och lite avundsjuka för att de inte är vita.

Politiker tillsätts därför för att ge dig idén om att du har frihet att välja. Du har inget val. Du har ägare och ett turnummer till den ekonomiska ättestupan. Dessa ägare äger dig. De äger allt. De äger all strategiskt viktig mark, de äger och kontrollerar strategiskt viktiga företag, och de har för länge sedan köpt och betalat för statliga bolag, styrelser, riksdag och regering med sin politiska adel. De har rättssystemet i sina egna bakfickor. Och de äger alla stora mediebolag så att de styr alla nyheter och den information du får höra. De har dig i en snara av taggtråd runt pungen genom sin makt över systemet med de pengar som styr den ekonomi som styr politiken. De styr därmed egentligen allt i det dolda.

Den viktigaste faktorn för social kontroll är att distrahera människor. Genom översvämning av obetydlig information och kontinuerliga störningar avleder man allmänhetens uppmärksamhet från viktiga frågor och förändringar som beslutas av den politiska och ekonomiska eliten. Distraherings strategin är också viktig för att hålla allmänheten intresserad av grundläggande, men inte för mycket, kunskaper i naturvetenskap, ekonomi, psykologi, neurobiologi och cybernetik. Syftet är att hålla allmänhetens uppmärksamhet distraherad från verkliga sociala problem. Fängsla människor med frågor utan verklig mening. Håll allmänheten upptagen, upptagen, upptagen, utan tid att tänka, att förbli ett får!

Fårlurerier

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram