Aldrig har så många förlorat så mycket tack vare så få.

2013-03-16

pengar ur ingenting

Spararna på Cypern får nu som tack för att de lånar in sina sparade krediter - pengar, som bankerna har skapat ur ingenting, tillbaka till bankerna ta en del av smällen för att rädda de insolventa bankerna, ett klart friskt grepp på ämnet från ECB, BIS och IMF, vilket borde få vilken normalt begåvad människa som helst att ta ut varenda öre från banken omgående, men i Sverige så så kommer ingen att reagera på så vis. Dels så är detta ju inte här i Sverige och dels så skulle detta aldrig kunna hända här, så är det bara i det Svenska folkmedvetandet, även fast vi har samma kreditsystem inom ramen för BIS och IMF.

Svenska politiker kan uppenbarligen påtala vikten av ett stabilt internationellt valutafinansiellt system hur mycket som helst, utan att människor för den skull drar en egen slutsats om att detta berör dem själva även om dramatiken rent geografiskt sett är avlägsen.

I ett land som Sverige där en statsminister med i alla fall spelat allvar står och uttrycker att Europa, som har ett kreditsystem inom ramen för BIS och IMF, inte skall leva på skulder så finns det därför uppenbarligen också ett mycket allvarligt problem.

De flesta kan nu se och i många fall också förstå att penningmängden består av krediter i omlopp och att denna penningmängd inte på långa vägar räcker till för att betala alla skulder. Det finns som många både ser och förstår en betydande skillnad där emellan. Många kan nu förstå att det krävs alltfler nya krediter för att betala för räntekostnaden på dessa skulder som utgör kreditpengarna i omlopp.

Många människor kan se att detta tvingar fram att både räntan faller och att kreditlängderna (skuldsättningen) ökar, vilket omskrivet kan kallas för fallande kreditomsättningshastighet, detta alltså för att inte kreditsystemet skall haverera på matematisk grund.

Att ha politiker som antingen inte förstå detta eller som av olika anledningar väljer att bortse ifrån dessa fundamenta för samhällets långsiktiga ekonomiska hållbarhet, är nu en mycket farlig situation som nu också ovillkorligen förvärras mycket snabbt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram