Svd censurerar detta.

2012-12-28

Trumpetfunktion

I detta resonemang ligger det ju en inte obetydlig fördel att göra en korrekt skillnad mellan vad som är kontanter och vad som är krediter. Pengar i dag idag är i allt väsentligt krediter, alltså skuld. Och att inte ett "kort" är ett kreditkort innebär bara praktiken att kortet förmedlar andras cirkulerande krediter i form av pengar.
Fysiska kontanter är den enda återstående delen skuldfria pengar, även om förvisso även denna dels värde bärs upp av skulderna på krediterna. Sedan gäller det vanliga med ränta på nominella kreditbelopp som predestinerar systemet till haveri.

Så länge som pengar är nominella krediter som skapas i vinstmaximerande banker ur ingenting till en kostnad av ränta, så kommer ingenting att förändras utom den ökande finansiella haverihastigheten som grundas på den ackumulerade räntekostnadstillväxten i systemet. Antingen så finns det en växande kostnad för ränta som ackumuleras i systemet då pengar som kredit jagar pengar vilket sänker kreditomsättningsshastigheten, vi är nu på all time low, eller så finns det inte en sådan kostnad som kallas för ränta som är kopplad till krediten. Det är bara en fråga om antingen eller och detta kan därför bara sluta på ett sätt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram