Vidsynthetens uppsyn.

2012-09-03

Alla löften givna om varandra, av västerländska regeringar, manipulation av officiell ekonomisk statistik (inflation, BNP etc.) har tvingat varje regering att samverka med bankerna för nya djupt omoraliska sätt till gagn för den finansiella strukturen för att generera nya fiktiva sätt att skapa pengar som skulder, för att upprätthålla sin politik och låta bankerna ta sin räntetribut för att möjliggöra den alltmera kortsiktiga fortlevnaden av dessa globala finansiella bedrägerier.
De största skurkarna i detta spel är som snart alla vet Petrdollarhegemonin och deras banker, som egentligen till grunden är baserade i "City of London" och som har gjort 700 biljoner dollar i derivat som skapats för att hålla den amerikanska drömmen vid liv med hjälp statspapper. Kina har säkert spelat sin roll i att tillhandahålla billiga produkter i utbyte mot västerländska reverser och därför skapa sin egen ekonomiska bubbla. Storbritannien och euroområdet har av funktionsmässigt grundad naturlagsmässighet, kopierat denna modell och dess regeringar och banker har varit aktiva deltagare i denna stora finansiella oärlighet som skickar människor och nationer djupare och djupare i den ekonomiska dyn. Det har varit en monumental brist på moral och principer hos en oändlig rad politiker och regeringar som har tillåtit detta att ske.

De västerländska nationerna behöver genomgripande reformer av sina politiker och regeringar där enskilda politiker måste kunna hållas juridiskt bundna och ansvariga för att landet stannar kvar inom ramarna för hållbar offentliga utgifter. Det finansiella systemet måste därför fungera med egna riktiga pengar och tillgångar att investera i ekonomin. Det är inte rimligt att betala enskilda banker för att skapa dessa pengar. Derivatmarknaden och högfrekvenshandel bör förbjudas bums och kort sagt all enskild penninghandel elimineras .... PUNKT!

Regeringar berättar sagor om att skatteintäkter från finanssektorn är en viktig tillgång för att skapa välstånd för länder. Denna stora skatteintäktavkastning baseras på ett pyramidspel utom all kontroll och uppriktigt sagt så är detta välstånd inte ens verkligt!

De enda människor som verkligen drar nytta av finansiella derivat, är banker och kleptokratiskt sinnade regeringar som använder skatteintäkter för att finansiera sin egennyttiga politik för att behålla makten och genom detta att gynna sig själva. Regeringar berättar att derivat möjliggör investeringar i företag som låter ekonomin växa. Ekonomi fungerade acceptabelt långt före existensen av dessa produkter och finansiella ingenjörskonst....

På denna de yttersta dagen för systemet börjar nu alla betala ett outhärdligt pris för denna systemiska "mamma" till alla konjunkturer vi befunnit oss inom, "hen havererar nu själv.

Alla valutor är nu i verklig fara för att kollapsa när vi är nära knutna till varandra genom det finansiella systemet inom BIS och IMF. Med euron på väg att kollapsa, dollarn på väg att slå in i den finansiella väggen, så är det så att någon gång på kort eller möjligen medellång sikt kan mycket väl en nära nog total valutadepreciering ske över natten.

Utifrån att USA, Storbritannien och Europa är i huvudsak på obeståndets gata, ångestfyllt promenerandes hand i hand med att förtroendet avdunstar, så har vi egentligen ingenting annat än situationen av att ingenting finns kvar som medel för handel utom värdelösa papperslappar och betydelselösa siffror i datorer.

När Amerika nu bosätter sig i en tre månader lång medialt täckande koma av Dum och dummare, så är européerna uppställda för nya tappra försök att sätta upp ett ännu mer häpnadsväckande skådespel. Konkurrensen är frisk, eller hur? Finansvärlden hänger på ex-Goldman Sachs vice ordförande och verkställande direktör Mario Draghi, vars läppar suger nästan lika mycket som det suger i Ben Bernankes Jackson Hole. Centralbankschefer blir allt viktigare därför att i avsaknad av ärlighet så är de den enda källan till pengar som finns kvar. Om du inte kan göra någonting på riktigt, så fejka och ljug. Det är ju trots allt så att ingen någonsin har hymlat med att systemet bygger på tillit, förtroende och inte på verklighet.

Att dessa pengar som skulder kommer att behöva betalas någon gång i tiden verkar inte vara ett bekymmer för någon längre. När det gäller det som politiker, bankirer och media är berörda av, så kan pengarna komma från någonstans, någonstans som de inte bryr sig om. De är alla övertygade om att de inte kommer att vara de som måste betala notan men de misstar sig å det grövsta, gatan var inte längre än så här, så burken är sparkad.

Vår genetiskt definierade primaltendens är att söka omedelbar tillfredsställelse, inte något svårt definierat långsiktigt perspektiv. Det system som vi är en del av och bevittnar idag är idealiskt inrättat för just denna tendens, och det är minsann ingen tillfällighet. Vi har "upptäckt" de ekonomiska - kanske till och med samhälleliga - system som passar våra primala hjärnor mest. Vad mer kan vi önska oss och vilken slump?

Vem behöver sin fungerande frontala cortex när man redan har en fru eller en relation, man är ju i mål? Vi sitter bakom våra allt större skärmar äter vår allt mer onyttiga snabbmat i våra allt mindre prisvärda bostäder som finns för våra allt mindre trygga jobb och säger till oss själva att vi gör allt bra och i morgon kommer allt att bli ännu bättre. Det är vad vi har fått höra att göra och tänka, trots allt. Så det måste ju vara bra och det bara måste ju vara sant. Därför..

Det finns ju inget som sitter bättre än ett väl uppvärmt hem och en väl uppvärmd snabbmatsmåltid framför en 40-tums skärm som strålar ut smarta snygga människor som säger att de har allt under kontroll och att de kommer att göra det hela bättre, för att bota oron och göra så att den försvagande rädslan i bakhuvudet försvinner. Tills i morgon. Men sedan kommer imorgon att bli ännu bättre. Det är vad vi har fått höra, och det är vad vi nu är genetiskt predisponerade till att tro. Vi är inte beredda på något sätt för det faktum att någon gång kan vi och måste vi träffa en stor hård tegelvägg som kallas verkligheten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram