Kylig hjärna kan förskyla.

2012-05-23

Begreppet "dricka För-Kylning ( Eng. Kool-Aid)" kom från en händelse 1978 där över 900 människor dog på ett ställe som heter Jonestown i Guyana. De flesta av dem dog förmodligen av att de drack en dryck som var cyanidspetsad För-Kylning. Även om frågor rent praktiskt har väckts kring dessa rapporter, så har ändå termen att dricka för För-Kylning i någon mån blivit synonymt med folk som litar på källorna till information, utan att vidare ifrågasätta det rimliga. Jag kommer att sträcka ut det här lite och göra påståendet att För-Kylnings drickare är de som inte sällan litar på någon eller någon institution utan att  egentligen fråga varför och som gör som de blir tillsagda på grund av detta förtroende. Begreppet är ursprungligen Anglosaxiskt men passar som så många gånger så mycket bättre in i sin kontext på svenska, i sann Norbergiansk anda. Det är ju inte bara de presstituerade som äger ordet. Och att kyla hjärnan på befolkningen hade redan Evert Taube upptäckt var en metod som makten ägnade sig åt och det var ingenting som var ägnat att skapa ett bättre tänkande hos befolkningen till men för makten

Att dricka För-Kylning dödar inte det skapar en intelligensmässig och själslig rigor mortis en slags intellektuell permafrost. Det zombifierar människan själsligt och tar bort människans förmåga att blomma till en självständig, eftertänksam, fritt levande organism som kan bestämma sitt eget öde. Detta drickande tar bort fri vilja. Det visar en person i ett robot tillstånd som kommer att följa viljan från dess befälhavare fram till den punkt där dess herre orsakar dess självförstörelse. Så, vilka är För-Kylning drickarna idag? Vilka är de nästa i raden för att få sina strängar dragna ända fram till den punkt där de själva förintar sig? Vilka är 2010 talets Orcher? Ty Intelligenta gangsters styr nu belästa busar håradare för att kontrollera nyttiga idoter

Jag har blivit anklagad för dricka För-Kylning. Jag har fått min mentala hälsa ifrågasatt på grund av min möjligen lite orubbliga inställning till systemet med pengar och banker. Jag har blivit hånat av människor på högerflanken för mina freds och anti polis / säkerhet / övervaknings inställningar mot staten. Jag har ifrågasatts av vänster för min anti stöldinställning (skatt), skuldslaveriet, och mina anti ståndpunkter gällande försvarsindustrin. De tror att jag är För-Kylning drickare eftersom jag inte håller med någon del av en given ideologi. De tror att jag är naiv på grund av min "frihet är svaret, vad är frågan?" attityd. Alltså att jag anser att allt måste utgå ifrån människan och den egna individens självbetraktelse. Jag kan dessutom leda i i rationell konsekutiv logisk bevisning att det är som jag säger, det glädjer inte alla.

Min ideologi innehåller det bästa av höger och vänster. Deras bestämmer helt enkelt vem du ska skylla och var att peka kanonerna på för regeringen. Eftersom strömmen flyttas från en sida till en annan, får vi det sämsta av båda sidor på kulissen och det är därför vi är i den situation som vi är i. Den politiska kulissen är bara en banal kuliss om än aldrig med så tjusig och dårande färgsättning.

Så, om mina politiska åsikter är grunda och förenklade, vad är då deras? Jag säger att frihet till egen eftertanke fungerar, människor kan tänka om de får chansen, låt de många bestämma själva. Låt vem som helst med en idé ta denna idé till en marknad och låt konsumenter rösta med prisfria pengar om vilken som är den bästa lösningen. Låt konkurrensen inom ramen för de möjliga marknader som kan skapas utan att verka till men för samhället, fastställa de mest effektiva och kostnadseffektiva lösningarna, absolut.

Vilka är deras åsikter? Låt regeringen sköta allt? Tvinga människor att bete sig på ett visst sätt eller så kommer människorna att bötfällas eller fängslas? Applicera en one size fits all-lösning på allt och alla, överallt? Skapa statliga godkända monopol, eller som i det vanligaste fallet en oligopolmarknad under fanorna av öppenhet och frihet men som alltså egentligen effektivt kväver all konkurrens? Berätta för alla vad de kan och inte kan konsumera och hotar dem som vill hitta och använda sina egna mediciner eller källor till mat med fängelse? Dessa är kanske inte inte grunda, banala och förenklade åsikter?

Litar du på de människor som sitter i regeringen? Som har fungerat riktigt bra, eller har de inte det? Varför fortsätter du att ha en sådan tro på en institution som så fullständigt har misslyckats under så lång tid? Varför fortsätter någon att tro på politiker när standard skämtet är att man vet att en politiker ljuger när hans läppar rör sig? Det finns inte så många politiker där ute som också är buktalare, även om de mest pratar skit alltså. Varför fortsätter ens någon då att lita på att politikers lösningar kommer att fungera? Detta när det gång efter annan visar sig bli det rakt omvända?

Varför fortsätter någon att tro att de ens kommer att försöka göra det som de lovat? Skapa en egen lösning. Stöd någon annan som har skapat en lösning eller någonting som åtminstone inte ser ut som en omöjlig lösning. Sluta att så blint lyda människor bara för att de är klädda i en uniform eller tror att de är "officiella". Har du inte fått nog av För-Kylning ännu? Ska du fortsätta dricka tills din kropp är så full av gift du inte kan stå på egna ben längre och du är helt beroende av någon annan för dina grundläggande behov? Om så är fallet, då kanske du förtjänar vad du får.

Jag är också en känd "konspirationsteoretiker", vilket helt enkelt betyder att jag ifrågasätter giltigheten av vad jag får höra från etablerade mediakällor. Det betyder att jag är skeptisk till vad jag hör från "traditionella medier" som källor. Det betyder att jag inte dricker det För-Kylning som de erbjuder till massorna. Jag litar inte längre på dem. Gör du? De är inte fria och oberoende medier. De köps och betalas av företagens intressen, samma företags intressen som köpte regeringen, den förra regeringenden före den och så vidare, alltså antingen den var höger eller vänster redan för länge sedan. De är horor för eliten som gömmer sig bakom gardinerna och som i själva verket skapar sina mediahoror, sina presstituerade

Känner du dig verkligen så, att så kallade traditionella medier som nyhetskällor ger dig sanningsenlig information? Då menar jag verkligen exakt, sanningsenlig, opartisk information, all information, objektiv information, utan centrifugering, ingen, desinformation, ingen desinformation eller ingen desinformation?

Vad kommer det att krävas innan du inser att du är bedragen? Kommer detta äntligen att inträffa hemma hos dig vid fredagsmyset när FRA agenter är i faggorna angående dina nerladdningar och därför klämmer på din fru och etableringen i nyhetsrapporterna beskriver detta som vore det normalt och roligt? Vad sägs om när vissa frihetliga grannar till dig bara försvinner och det inte finns ett ord nämnt om detta någonstans? Eller kanske när polisen med automatvapen finns i varje gathörn i våra städer och den politiska ledningen drar historien om Let´s Dance stjärnan: s drogproblem? Då har du redan druckit så mycket av För-Kylning att din hjärna är dum, alltså inte bara ditt beteende är dumt längre då du inte kan bedöma verkligheten ur ett relevant perspektiv längre och du kan heller givetvis inte se när alla dessa medier som stödjer skapandet av lagarna banar vägen.

Om du läser detta, är chansen större att du vet bättre, att du inte mer ska dricka För-Kylning, eller en vän som bryr sig om dig kanske har hänvisat dig till den här artikeln eftersom vänner vill att du ska sluta dricka För-Kylning. Om du litar på företagens medier för att ge dig sanningsenliga samhällsnyttigt grundade uppgifter, så har jag nyheter för dig. Du är bedragen!

Ååh, det kan visst finnas berättelser som de rapporterar på ett sanningsenligt sätt, lokala berättelser och historier som inte har något att göra med deras agenda, men all den stund som en berättelse som verkligen betyder något, som har en stor inverkan på världen och eventuellt på företagens intressen, så kommer det finnas eller så kommer det att bli, något galet med den information som de sprider.

Det har även för mig tagit tid att räkna ut det här. Jag växte upp med en TV som glödde starkt i mitt vardagsrum varje kväll. Jag hade det dock ganska bra, mycket av det som sades på nyheterna trodde jag var sanningen. Jag var bara ett barn, trots allt, och mina lärare på skolan berättade vi hade friaste, mest ärliga pressen i världen och alla andra länders nyhetsmedier var ett verktyg för staten att hålla folket i respektive land felinformerat.

Jag antar att det är där som vi verkligen lär oss att dricka För-Kylning, är det inte så? Jag antar att det är där vi verkligen lär oss att lita auktoriteter medan vi alla är fortfarande mycket unga och mer eller mindre hjälplösa. Det är när vi lär oss att vårt land är det bästa, att vi är fria människor, att vi har de bästa, mest ärliga och mest pålitliga statliga institutioner som någonsin skapats i hela mänsklighetens historia. Självklart tror vi på vad vi blir tillsagda. Lärarna säger ju så, och vi har det bästa skolsystemet var som helst i hela universum. Dessutom vid den späda åldern är det mycket viktigt att vi känner oss speciella. Berättelsen om att vara en del av det bästa som någonsin funnits gör att individen känner sig speciell. Det föll aldrig mig in, att ryska eller kinesiska skolbarn kan ha fått lära sig samma sak på den tiden.

Vem dricker För-Kylning idag? Enligt min mening är det någon som lyssnar på mainstream företagens medier och budskapet i dem. Det är den som förtröstar till regeringens vilja att göra rätt saker. Det är den som tror på regeringens version av händelserna i världen. Det är den som tror att vissa statliga fraktioner inte skulle ljuga och utföra falska händelser som att skapa terrorism för att få vad de vill. Det är någon som tror att en privatkontrollerad centralbank för denna nation bryr sig om ekonomin och de människor som den påverkar framför de privata intressen som den egentligen företräder.

Dessa är de människor som har druckit För-Kylning, och deras förnekande av verkligheten hotar minst deras sätt att leva, om inte deras själva existens. Dessa är de människor som sannolikt kommer att drabbas hårdast och tas mest av överraskning när hammaren äntligen faller, så jag avslutar detta med att recitera Evert Taube i saken” Djupt gick tjälen här i nord och sanna mina ord det är krig och politik som har fördärvat vår jord.”

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram