V-I-K-T-I-G-T

2011-09-27
Kosmas Loumakis

  • Vem är egentligen skyldig vem?
av Kosmas Loumakis kl. den 27 september 2011 kl. 13:12

I hela debatten kring den grekiska skulden fattas det en viktig dimension. Folk borde nog sätta sig in i HUR den ”grekiska skulden” egentligen har uppstått, innan man bestämmer sig för att ha åsikter i ämnet. Eftersom folken i Europa idag ser att deras regeringar på ett så brutalt sätt, kräver att Grekland skall skära av sig sin "högra arm" och sin "högra fot" för att till varje pris betala den s.k skulden, bör de i rättvisans namn känna till vem som från början egentligen är skyldig vem! Man bör känna till att de som idag framställer sig själva som rättfärdiga utlånare som endast vill ha sina pengar tillbaka, i själva verket själva är skyldiga stora summor till just dem de lånar ut pengar till. Dessutom från samma tidsperiod som det grekiska lånet har sina rötter. Samma banker som idag kräver Grekland på pengar, vill se sina egna skulder till Grekland som överstökade och man skyr som pesten att tala om dessa. Om man tar reda på sanningen kring den grekiska skulden, ser man att lån som Grekland tog 1913 och 1930, faktiskt skrevs av efter kriget p.g.a. den massiva förstörelsen av det grekiska samhället och förintelsen av över en miljon greker. Hör och häpna, dessa lån dök plötsligt upp igen 1961. Idag betalar man alltså av räntor på lån som avskrevs 1945. Stora delar av den nuvarande skulden har uppstått på liknande sätt och därför ropar grekerna idag att de vill ha en revision på skulden och de vill ha en officiell "specifikation" innan de kan godkänna den slutgiltiga summan.

Den otroligaste storyn i detta ämne är dock den följande: När den grekiska banken, Banque d’ Orient, inlemmades i den Grekiska Nationalbanken 1932, så hade greker från det gamla Grekland (från Odessa i norr till Alexandria i söder) satt in 562 ton guld i Franska guld franc i denna bank mot aktier som INTE kan betalas ut i pengar, utan måste betalas ut i guld. Vid sammanslagningen betalades aldrig detta guld tillbaks till de rättmätiga ägarna, utan Rothschild familjen som ägde delar av den Grekiska Nationalbanken tog guldet till sina banker och ägarna av guldet behöll pappersaktierna i sina händer. Slutgiltig avräkning av tillgångarna och utbetalning till ägarna skedde aldrig... Den grekiska nationalbanken påstår att avräkning gjordes, men detta måste publiceras i parlamentets tidsskrift, vilket aldrig har gjorts. Nationalbanken har inte kunnat ta fram ett enda dokument som bekräftar denna avräkning fast aktieägarna, med sina advokater och nu journalisten Makis Triantafilopoulos , begärt detta i snart 9 månader. Ingenting har någonsin kungjorts någonstans från 1932 och tvärtom så har validiteten och värdet av dessa aktier bekräftats via korrespondens mellan aktieägare och flera stora internationella banker från 1936, 1942, 1947, 1957, 1968, 1983 och nu senast år 2000.

Nu kommer det äckligaste och det mest kväljande  i hela den här historien!...  När Grekland, efter Balkankrigen, det 1:a världskriget och folkmordet i Smyrna 1922 (där 1 miljon greker slaktades av turkisk arme på 14 dagar och närmare 2 miljoner tvingades fly tillbaks till Grekland) tvingades ta stora lån från stormakternas banker, så lånade alltså dessa banker ut GREKERNAS EGNA PENGAR tillbaks till dem i småportioner och tar sedan dess ut ränta och serviceavgifter. Med grekernas guld i sina valv, kunde man låna ut pengar till grekerna till höga räntor. Nu har det dykt upp aktier som bekräftar att det finns familjer i Grekland, som har rätt att kräva tillbaks sitt guld enligt aktierna de har i sin ägo! Det rör sig om monstersummor. EN sådan aktie har idag värderats till 648 miljarder euro!!!! Den har nämligen lämnats in till det grekiska finansdepartementet av en grekisk familj för att betala HELA den grekiska statsskulden. Som man förstår är detta en atombomb inom bankvärlden som nu apteras. Alla förstår att det finns inte pengar i hela banksystemet för att betala ut dessa pengar, men guldet torde trots allt finnas kvar! Familjen som erbjudit sig att ge en aktie till det grekiska finansdepartementet har 40 sådana aktier. Det existerar ingenstans något som visar att sluträkning har slutförts efter sammanslagningen och därmed så är aktierna fortfarande valida och därmed är aktieägarna fortfarande berättigade sitt guld. Efter 1932 har det bekräftats vid flera tillfällen att dessa aktier är valida och värda sina pengar i guld. Senast år 2000 föreslog en Schweizisk bank till en ägare av sådana aktier att man intresserade sig för att köpa in dessa aktier från ägarna för en summa av 1,3 triljoner euro och ägarna vägrade, eftersom de anade att aktierna var värda mycket, mycket mer! Känner ni till någon bank som skulle göra ett sådant erbjudande om det fanns en mikroskopisk chans att aktierna är värdelösa?

Om bankvärlden (samma institutioner som "tog hand om" det grekiska guldet) vill att grekerna skall betala sina skulder som i flera fall är från början av förra seklet bör väl också grekerna få sitt guld tillbaka? De bör väl också få sitt skadestånd från Tyskland, som de som enda land INTE FICK efter 2:a världskriget. Tyskland bör väl dessutom betala tillbaks det lån man tvingade Grekland att ge dem under ockupationen 1941-44. Detta skulle enligt avtalet betalas tillbaka i sin helhet så fort Tyskland "stod på fötter" igen. Ser man inte till dessa fakta först, kan man inte hävda att grekerna på fullt allvar är skyldiga någon något! Nu påstår förstås inte grekerna att de inte är skyldiga något, tvärtom de visar stort tålamod och en vilja att reda ut den här röran. Däremot är alla i Grekland (förutom regeringen och den finansiella eliten) intresserade av att detta ekonomiska korståg skall gälla lika för alla parter. Med andra ord kan inte grekerna acceptera att de är skyldiga dessa summor, när utlånarnas skulder till Grekland förbises.

Denna historia håller just nu förvisso på att tonas ner av grekisk media, men faktum kvarstår:Ärendet kommer att tas upp i domstol och det finns både franska och amerikanska  banker som bekräftat aktiernas genuinitet! En journalist som kan ses som Greklands Jan Guillou, har varit i kontakt med aktieägarna i snart 9 månader och många brännheta potatisar för det nuvarande globala ekonomiska systemet är på gång att kastas in i denna fråga! Aktade ekonomer och jurister från både USA och England har bekräftat att aktierna är ”friska” och alltså gäller. Hela den grekiska median försöker tona ner denna nyhet, inte minst den grekiska nationalbanken… Endast zougla.gr, som först fällde bomben fortsätter att skriva kring ämnet! Jag länkar här det som skrivits hittills, men du må söka att översätta artiklarna själv. Jag har inte den tiden tyvärr, åtminstone inte just nu. När det blir tal om rättegångar o.d kommer jag att uppdatera er alla med det som händer i denna fråga. När denna bomb släpps i europeisk media, lär det brinna i fundamenten av hela den moderna europeiska kulturen och det blir äntligen uppenbart på vilka brottsliga grunder dess nuvarande stormakter verkligen står. Jag säger att det borde vara dags nu för ett avslut och en rättvis rensning av alla dessa post-kolloniala skumma skrymslen och vrår. De länder som idag ropar högst om moralika skyldigheter är i själva verket just de som fullkomligt skiter i sina egna moraliska skyldigheter. De vill dessutom att vi skall lägga locket på i dessa frågor. Tyvärr så kan vi inte göra detta såvida inte locket läggs på globalt och alla de bestulna folken får tillbaks sina rikedomar och adekvat ersättning för sitt lidande. Alla förstår att detta inte kommer att hända och då är den stora frågan: Varför skall Grekland då fullfölja sin betalning?

"H σιωπή είναι χρυσός"                             http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=383920&cid=4

"Άνοιξε ο διάλογος για την μετοχή"         http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=384123&cid=6

"Η εκκαθάριση το κλειδί για τη μετοχή"    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=384710&cid=4

"Ποιός έκανε ταμείο με τη μετοχή"           http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=385496&cid=6

"Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"              http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=386788&cid=4

"Οι δανειστές μας κρύβουν τη μετοχή"     http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=386585&cid=4

   

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram