Fund-e-Ring

2011-09-20

Om pengar är den viktigaste mellanmänskliga komponenten för individen, så borde ju individen själv kunna inse att skapandet och värdesättningen av dessa pengar, även är av någon form av central betydelse i betraktelsen? Men det tycks vara svårt för många att följa detta mycket banala resonemang till slut.

 

Ser på Leif GW Persson på TV och i hans närvaro och så ser jag en inställning till pengar som jag finner något förvånande, och jag kan väl säga att hans insikter i frågan med hänsyn till hur jag uppfattar honom i övrigt inte helt synes sakna utrymme för förbättringar. Jag undrar vad detta egentligen innebär eller betyder för någonting, eftersom jag har lite svårt att tro att Leif GW Persson så där lite helt att bero på, skulle tappa sitt intellektuella manus och i samband med detta välja att posera med detta som banér i TV?

 

Ja det är lite märkligt faktiskt, det är faktiskt till och med lite svårt det där med att bedöma i detta. Han brände sig ju så rätt ordentligt på Geigeraffären och efter det tillfället, då kan man nog inte särskilt räkna med att han visar sig på bild i media utan att noga planera exakt vilka intryck som han vill skapa.

 

Jag tror att han fattar detta med att pengarna skapas ur ingenting och att han därför spelar en opinionsbildningsteater som skall få en fortsättning. Det låg en aura av regi över intervjun, som inte enkelt kunde förbises. Anslaget om tal om pengar och med pengars värde, var alldeles för uppenbart iögonfallande för att inte ha varit regisserat.

Jag kan inte undgå att undra just därför, hur svårt det egentligen kan vara att förstå även hur sjukt detta än kan förefalla, så är nutidens viktigaste mellanmänskliga fråga rent faktiskt hur pengar för handel skapas och får sitt värde. Förnekandet av denna omständighet i sak är det väl det som närmast har försatt mänskligheten i den situation som nu är, vilket alltså uppenbarligen inte Leif GW Persson hade missat. Jag såg förresten även hans skott från arbetarklassens bakgårdar i Lärkstaden, rakt in i Wallenbergsfären igenom det arbetarklassiska epitetet ”Falkengrenskan”, som sedan pliktskyldigt doldes med ett att hon var ju så duktig eftersom hon var kvinna.

Han har ju haft sina perioder av nedstämdhet och jag gissar därför att han väl ser att det själsliga mörkret nu sänker sig över Grekland och att självmordfrekvensen har ökar med 40 % och vidare så ser han nog att väldigt många människor, även här i Sverige kommer att får det väldigt svårt med värdet på tillvaron, när känslor mäts i pengar och dessa pengar tappar sitt värde. Jag får en lite obestämd känsla av att han försöker att bana väg på sitt lite valhänta sätt.

Men med avseende på det som nu kommer så konstaterar jag även därför lite avmätt att begreppet laga efter läge tycks ta ett allt fastare grepp om regeringskansliet och att det vill nog till en inte obetydlig vana och kompetens vid krishantering om inte detta skall bli skadligare än vad som är nödvändigt för landet. Nu gäller ledning från erfarenhet av hårt väder.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram