För troende i en Ring

2011-02-10

Styrande regeringsrepresentanter talar alltid om vikten av att det finns "förtroende" för ekonomin. Men det beror på att dessa förtroendevalda individer (aka. bedragare) spelar ett förtroende spel (aka. bedrägeri).

Ekonomi baserad på ett oberoende finansiellt system som inte förlitar sig på ett förtroende för verktyget för handeln, utan snarare på ömsesidiga intressen av handeln, den blir helt enkelt mera effektiv. För att bara inte tala i termer av ineffektivitet och vad som händer när finansmarknaderna havererar, som nu. En fri marknadsekonomi, med en fri marknad för pengar, skulle inte behöva detta förtroende som allt mera liknar en drog för folket, ett bedövningsmedel av den egna fria tanken. Allt som detta behöver för att upphöra är att regeringen antingen helt reglerar eller avreglerar finansmarknaderna, och du skulle aldrig någonsin se en annan lågkonjunktur till, så länge du levde. Det viktiga är att inte mediumet för handel hålls som en vara eller marknad, för då blir det tokigt till sist eftersom det någonstans alltid finns en punkt då det blir mera lönsamt att handla med pengar än att handla med varor.

Regeringar och deras centralbanker skapa recessioner och depressioner som de säger att de finns till själva för att kringgå. Ingen skulle någonsin förlora tron på värdet av valuta om dennes geografiska landyta låg i botten eller om något annat värde fanns där istället. Presidenten i USA skulle aldrig pressa Kinas president att devalvera sitt guld eftersom det nu gör så ont i den amerikanska ekonomin att ha ett kinesiskt guldinnehav som är värt så mycket.

Men i denna värld hyllas ännu istället ett papper som beskriver regeringarnas rätt till missbruk att skapa ekonomiskt välstånd för sig själva, slänten börjar emellertid bli hal och det människor som Ben Bernanke et consortes är bekymrade över är egentligen inte en förlust av något förtroende. De är bekymrade över en ökning av perceptionen hos det allmänna. En ökning av uppfattningen att hela det finansiella systemet är en onaturligt planerad ekonomi, en planekonomi, ett Ponzi Scheme ett bedrägeri En uppfattning som växer sig större nu för varje dag som går.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram