Rikedom och tiden.

2011-01-03

Det här med bemärkelsedagar är någonting lite märkligt, måhända därav dess benämning.

Det är som absolut vilken dag som helst i övrigt, bortsett ifrån att omvärlden engagerar sig i att någon, som individ har varit levande en bestämd tid?

Jag minns en gång i början på 1990 talet då Lage Jonasson, som dåförtiden hade en ganska stor påverkan på min uppfattningsvärld, genmälde följande: C-J, han sade alltid så, 1980 talet gick mig spårlöst förbi! Jag hann uppleva allt från att vara miljonär till att bli utfattig, jag tyckte givetvis att Lage var inte minst utifrån det yttre, nära nog onaturligt gammal för sin ålder.

Det där var nog lite väl djupt för min vid den tiden gällande syn på själen och dess förhållande till tiden, men det har väl senare måhända fått en något förändrad betydelse, eller innebörd.

Vidare så kan man med avseende på detta med synen på pengar, kanske lite förmätet konstatera att det går mot Hjul igen, eller att det rullar dit det lutar.

Havererade skulder minskar som bekant penningmängden och skapar därmed ett ökat skuldbelastningskrav på den återstående möjliga kreditstocken, så att senaten i USA nu förbereder att sätta ett tak på statsskulderna, säger lite olika saker beroende på hur man väljer att se på den saken.

Bankirligan vill givetvis inte veta av några gränser på statsskulderna, eftersom detta kommer att ruinera bankväsendet när skuldfordringarna blir värdelösa. Samtidigt skall man väl vara så pass ärlig att man säger att sannolikt inte riktigt alla republikaner som vill ha ett underskottstak, riktigt begriper vad det är som de säger för någonting, egentligen.

Jag undrar just hur Lage skulle se på detta nuförtiden, han som sedan länge tillbaka är bankir och dessutom har varit i högsta grad medverkande till att ha skrivit aktiebolagslagen?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram