Vanföreställningar bildar vanmaktens Ringar

2010-11-22

Tycker att Irländare verkar smartare än Svenskar eftersom de åtminstone ifrågasätter varför de skall betala skatt, för att stötta sina banker för att få behålla sina skulder till bankerna?

Jag börjar alltmera känna ett illamående över vårt Svenska folk och dess medvetande, men visst får ett folk den regering den förtjänar och vi har sannerligen haft vår spegel av folksjälen. Den politiska rörelsens ledning betalar dock bara så mycket den behöver till folket, för att den skall få möjlighet att fortsätta fördela till sin egen fördel.

Storbritanniens roll i stödet av Irland, betyder att miljarder pund av skattebetalarnas pengar håller på att kastas bort i onödan för att förhindra en ofrånkomlig kris i euron, enligt två ledande tories och en ledande tankesmedja.

EU-skeptikerna i Tory-partiet tror att Storbritannien håller på att bli indraget i en situation som sannolikt bara kommer att bli allt dyrare och fruktar att detta kommer att skada deras förmåga att ta tillbaka den politiska makten från Bryssel. Det har de fullkomligt rätt i.

Dessutom sade nyss Adam Smith Institute att den Engelska regeringens beslut att erbjuda ca £ 7 miljarder stöd, inklusive direkta lån till Dublin, var en "dålig affär" för Storbritannien.

Irland har tvingats ta 77000000000 £ ekonomiskt stöd i en affär för att rädda euron, inte för att rädda bankerna på Irland som i sin tur skulle fälla Euron om de havererade. Som icke-euroland, var Storbritannien inte skyldigt att bidra, men beslutade att erbjuda stöd som uppgår till £ 300 per hushåll på grund av de nära handelsförbindelserna med Dublin, vilket är en ren omskrivning för London Citys bankverksamhet på Irland.

Sverige skall för sitt vidkommande bidra med tio Mdr kr för att Irländarna skall få fortsätta att vara skyldiga centralbanksystemet, det känns ju verkligen jätte intelligent att betala skatt för att hålla omvärlden kvar i sina skulder! Frågan närmar sig snart den punkt då de förstående antingen måste välja att gå under eller att revoltera mot systemet för att inte skada sina egna sinnens möjliga bruk.

Villfarelsen med jordens platthet var ju ändå ganska så klyftig i en jämförelse med att som i detta fall, med vårt nuvarande finansiella system med skuld som bärare av värde, där vi nu till och med frivilligt väljer arbeta för att kunna betala extra till bankerna för att få fortsätta att vara skuldsatta?

Hur villiga är vi då? Alltså hur mycket extra utöver det som redan betalas, är vi villiga att vidare betala för att få fortsätta att vara satta i skuld till Centralbanksystemet? Detta får vi snart veta, men jag tror tyvärr inte att vi i den kalla nord reagerar särskilt snabbt, här går den mentala tjälen numera påtagligt djupt både vad avser krig och politik.

Ett folk lär ju ha den regering som det förtjänar. Om detta resonemang håller streck, så kan vi alltså studera vår nationella egenart genom att giva akt på de män och kvinnor som äro bänkade runt i kring rådsbordet, som exponenter för vårt svenska lynnes art bör dessa således kunna hålla alla frestelser till nationell högfärd borta ifrån oss. De har följaktligen en stor och viktig uppgift att fylla beträffande vårt nationella självmedvetande.

Var tredje svensk tror följaktligen att börsen kommer att stiga med mer än 5 procent på ett års sikt, enligt en ny undersökning. Nästan ingen förväntar sig några större ras, faktiskt lika lite som att politiker luras. 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram