Lite om affärer, betalningsmoral och alkoholtillstånd

2010-10-20

From: Carl Norberg Sent: Wednesday, October 20, 2010 3:33 PM To: jorgen.berglund@hsa.se ; Robert@roseclub.se ; parra ; anders.haregard@saf.stockholm.se ; elisabeth.brandt-ygeman@lo.se Subject: Slutläge avseende Rose Nattklubb och Robert Hållstrand.

 Hej Jörgen, Med anledning av att du vid vår senaste kontakt uttryckte att du skulle svara mig per mail, samt vidare efter samtal med Tomas Parra, där det framkommer att Robert hållstrand anför att om jag vill honom någonting så får jag ta detta via Tingsrätten, jag vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till dessa uppgifter. Men jag antar att detta har varit det underliggande syftet under hela tiden.

 Oaktat vilket, så återkommer jag nu till dig i detta. Tomas Parra anför ju tillfälligtvis att fakturafrågorna för RSI Nattklubb AB går att lösa som lånefrågor till Robert, vilket under vissa givna betingelser kanske kan vara riktigt.

Efter samtal med Spendrup så framgår att de nu inte avser att invänta ytterligare betänkanden, utan förordar en omgående konkursansökan avseende köparbolaget f.d. RH. Nattklubb AB Samtal med EBM och åklagare på 7620094 under förra veckan, klarlägger att det möjligen går att bokföringsmässigt hantera situationen med de fakturabetalningar som ni har gjort RSI Nattklubb under förutsättning att inte motverkande vittnesmål belägger/anför brottslighet, det måste då ha funnits rimliga skäl till att Inte utbetalningen annars gick den rätta vägen och vittnen som beskriver förloppet eller påtar sig brottslighet som kan styrkas, kan alltså omöjligtvis verka gynnande för RSI bolaget i saken eftersom vi överenskom att göra just på det sättet som gjordes i detta.

En polisanmälan med vidhängande vittnesuppgifter kommer alltså att påverka detta mycket påtagligt Situationen med RH Nattklubbs förvärv i detta, med Robert Hållstrands företrädande för köparbolaget RH Nattklubb och efter att detta bolag har överlåtits vidare, efter överlåtelsen till RSI bolaget kommer givetvis att utifrån detta även den få sin fulla belysning.

Eftersom inte situationen med konkursförvaltaren, vidare inte går att lösa med mindre än att Spendrups drar tillbaka vidare anspråk mot boet, så har konkursförvaltaren enligt egen uppgift inga andra alternativ än att försätta RH nattklubb i konkurs den 27/10, varefter vidare korrespondens med bolaget ifråga ovillkorligen framtvingar handlingar som styrker företrädandet. Jag vågar till och med påstå att eftersom situationen nu är den gällande, så kommer en lösning utan alla parters medverkan inte osannolikt medföra vidare belysning av företrädandets olika former avseende köparbolag över tiden.

De i ovan angivna betingelserna i kombination med den totala uppsättningen köpehandlingar till alkoholtillståndet kommer inte osannolikt att medföra konsekvenser i någon form för utskänkningstillståndet i RSI bolaget och dess PBI personer. Om ni har någonting vidare att anföra i frågan för att mera nöjaktigt lösa detta, så måste jag be er att återkomma å det snaraste.

Med vänlig hälsning Carl Norberg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram