G&S i Iran...

2010-09-23

 Det blir alltså inget krig i den geografiska regionen, om detta inte är en maskirovka vill säga. En sak som talar för fred är ju att oljeutvinningen skall fungera. En annan sak som däremot talar emot fred är att ett bondeoffer förklätt till drottning ger en annan opinionsbildning än verkligheten.

Så utifrån denna ståndpunkt är det ju inte så långt till att nå insikten om vad en demolerad bank i en krigszon skulle innebära, det måste ju vara en avskrivningsmöjlighet så god som någon någonsin har varit. Vad skall någon säga? Det gäller ju bara att lasta in all skit man vill bli av med, i en bokföring som omges av det ultimata våldet, så är skuldfrågan löst.

Det är ju trots allt så att banker inte gärna kan hävda sin rätt med någon större trovärdighet mot våldet. Så att om G&S Bank of Iran skulle köpa på sig finansderivat i en aldrig tidigare skådad omfattning, särskilt med oljeaffärer som säkerhet, så är nog riktningen på det sluttande planet  rätt klar.

Då blir det väl tyvärr i så fall, så att de gamla filosoferna blir sannspådda ännu en gång, om krigets renande effekter på folksjälen, ännu en gång, eftersom skuld är ett mentalt begrepp som skulle manifesteras genom krigets skapande av lidande och död.

Man kan med lättehet föreställa sig hur skulderna sedan måste betalas av respekt för alla de som offrats i kriget, känns tongångarna bekanta.

En annan tanke är ju det faktum att Iran inte vill få betalt för sin olja i dollar, varför en bank på platsen som kan skapa valuta i valfri form emot skuld, eftersom den är kopplad till BIS och IMF, givetvis är det bästa sättet att blåsa Iranierna på, dessa få helt enkelt sådana papperslappar som de vill ha och slipper att få de papperslappar som de inte vill ha.

Att placera en bad debt Bank i en krigszon måste nog bara vara det ultimata sättet att bli av med giftiga tillgångar. Worst case så får väl skattemyndighetrna kliva in i krigszonen för att revidera situationen, och då kan dom ju ta hand om kriget på en gång, inte sant.

Sedan går det givetvis att kombinera ihop de olika sökta effekterna i olika omfattningar beroende på vilka konsekvenser som söks.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram