Funde-Ring

2010-09-20

 Fnissar åt ett nu uppkommet parlamentariskt läge, där det så tydlig framgår att den egna nyttopositionen kontra samhällsnyttan, den väger nära nog osannolikt tungt.

Tycker att närvaron av yttringar som bygger på att man blandar ihop till exempel rasbiologi och geografi med sociologiska betraktelser. Annars kanske säger det mesta om de individer som tycks tro att utbildningssystemets bakomliggande syfte har varit att upplysa och utbilda.

Alternativet underkänner dessa individer slutledning med närmast religiösa underbetyg.

Hela frågan är ju en bluff! Ingen tänkande människa tror på allvar att en rasbiologisk indelning är rättmätig grund för en ojämlik fördelning. Varför skulle en Eskimå ha annan betalning för att lika arbete än en Turk?

Kallar saker vi deras rätta namn så finns inte varken problemet eller frågan.

Detta äger nog tyvärr ändå ett visst mått av sanning, men kanske ännu lite starkare ur det perspektivet att utbildningen inte mera skapar en ökad medvetenhet, utan istället skapar en större omedvetenhet som till en följd av det ökade informationsflödets innehåll och närvaro.  Men vad man sedan utifrån detta kan anse att utbildningssytemet har fyllt för roll i utvecklingssammanhanget, det blir ju nära nog löjeväckande.

Men allt är ju som bekant ett och skälen till nu dessa frågor hamnar överst på agendan är lika lite en slump som att den ekonomiska krisen med det finansiella systemet inte har gått att lösa, detta  som händer i Sverige idag är ingenting som är ägnat att skapa bättre främmande relationsklimat, och det är bara konsekvenserna av att ekonomin styrs av den som styr penningmängden och inte av den som styr demokratin.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram