Genialitet beror på syftet.

2010-08-22

Europa och ECB försöker alltså att rädda sin ekonomi på samma sätt som Federal Reserve har försökt att rädda USA: s finansiella system och ekonomi, metodiken kan väl måhända inte anses vara värd att vidare kommentera, men jag kör en repa till ändå.

Dessa stora tänkare försöker att bota en kris som är uppkommen av för stora skulder, med mera skulder genom att skapa valuta. I USA så har man ännu så länge lyckats undvika en deflationistisk depression, åtminstone tillfälligt eftersom de nya skulderna inte ännu förfallit, och det är väl närmast detta som gör att man försökte med detta i Europa med vägledning från Federal Reserve, begåvningsgraden i detta beslut kan ju möjligen ifrågasättas

Denna typ av program genomfördes även under det tidiga 1930-talet, som vi får höra hade en arbetslöshet på 25 %. Under det sena 1930-talets program så misslyckades detta med att dra USA upp ur depression. Arbetslösheten 1939 var 17,4 % och år 1940 var den 16,2 %. Resultatet blev det andra världskriget. Vi är på väg i precis samma ekonomiska riktning i dag, med den skillnaden att denna gång har inte de styrande någon vidare kontroll ens från början och både i Mellanöstern och Asien pyr det, redo att när som helst fatta eld. Denna brasa måste alltså ovillkorligen tändas för att inte istället det skall börja brinna internt i USA och Europa.

Vi närmar oss nog tyvärr därför nästa planerade världskrig som till en följd av det ekonomiska läget. När och var detta krig bryter ut, det kan vi bara gissa, men det blir på vägen, på samma sätt var det i slutet av 1930-talet. Allt går igen på en rund planets där ingenting ändras.

Kriget i detta är en ren distraktion av folkmedveta, det och denna lyckas också inte sällan slakta befolkningen som en ren bonuseffekt för den ekonomiska resurstäthets fördelningen. Det är egentligen bara en mörkläggning för ett massivt ekonomiskt problem som följd av den ekonomiska elitens utplundring av systemet.

Det är nu det är läge att ställa sig upp och våga lämna detta bedrägerissystem med centralbanker som används för att plundra befolkningarna genom systemet med att valuta bildas med skulden som värdebärare.

Guld är kungars pengar, silver är  gentlemäns, varor bönders och slavar de befinner sig i evig skuld och är därför inte fria.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram