IMFieRing

2010-08-08

Reza Moghadam , som är chef för IMF: s strategi, policy och översynsavdelning , diskuterar i den senaste IMF- rapporten (april 2010)  hur IMF ser på det internationella monetära systemets utveckling efter finanskrisen. I ögonen på IMF, så är det ju inte helt oväntat åtminstone så att det bästa sättet att säkerställa stabiliteten i det internationella monetära systemet (efter kris) faktiskt är genom att lansera en global valuta.... Det vill säga all makt oåterkalleligen till de internationella centralbankirerna och deras rätt att skapa valuta ur ingenting. Inte ens om JRR Tolkien hade ansträngt sig ordentligt, så kan jag tänka mig att han skulle ha trott att det skulle kunna gå så här illa.

Så ett steg på vägen är som vanligt att se sig själv om, efter vad som kan hindra införandet av en världsvaluta, vilket alltså i nuläget främst är den muslimska delen av världen, som per religiör övertygelse aldrig kan acceptera det västliga banksystemet och dess räntefunktioner, förutom det faktum att de sannolikt till stora delar fått lära sig att det västliga systemet är en ren bluff avseende den långsiktiga funktionen och förhållandet med demokratin. I den muslimska delen av världen kan man lugnt påstå att man på goda grunder anser att skuld som värdebärande enhet för valutabildningen inte är annat än ett billigt marknadstrick för småtjuvar.

Augusti månad är nu denna gång också värd för Ramadan, det heligaste månaden i den islamiska kalendern.

10 augusti är årsdagen av Lalat al-Qadr, översatt till engelska som "Night of Power. " Detta är årsdagen av natten då Muslimer tror att de första verserna i Koranen uppenbarades för den islamiske profeten Muhammed . Det är en tid då muslimer ber och minnas de mindre lyckligt lottade än de själva. De tar sig då också tid att tänka på sina grannar , släktingar och be för att få barmhärtighet och förlåtelse för sina missgärningar . Ali Zayn al- Abidin , sonsons son till profeten , säger i en bön för Ramadan :

" Herre, ge oss nåd i denna månad för att visa för våra relationer och gör gott mot dem , att ta hand om våra grannar med vänlighet och välvilja , att rensa vår egendom av skyldigheter , för att rena det genom att ge juridisk allmosor ... att bara för att han som var orättvist mot oss och sluta fred med honom, som var fientligt inställd till oss. "

Detta känns som ett av de mera uppenbart fördelaktiga tillfällena att inleda ofredsgärningar med hänsyn till de opinionsbildande effekterna som garanterat följer på ett sådant agerande.

Den Amerikanska regeringen gör just nu så här...,en amerikansk varning på www.travel.state.gov / resa säger " raketer har avlossats nyligen i Eilat och Aqaba området. Amerikanska medborgare i Eilat och södra Israel gör klokt i att ta reda på var närmaste skyddsrum är beläget..... .

 

En militär aktion mot Iran kan få " oönskade konsekvenser som är svåra att förutspå i ett otroligt instabilt område , sade alltså amiral Michael Mullen till NBC

 
 

Jag undrar i detta om svenska medier verkligen kan ha missat senatsförhören nyligen, där vid ett tillfälle en frågande Demokratisk senator vid namn Jack Reed, undrade om "en fysisk ockupation av landet Iran med ett avvecklande av de Iranska kärntekniska anläggningarna, är den enda lösningen för att ta bort chansen att Iran bygger kärnvapen. General James Cartwrights svar var jakande....
 
Detta alltså samtidigt som den ojämförligt bästa militärstrategiska tidpunkten för olika angreppsföretag infinner sig!

 

Konstaterar då också att de globala marknaderna redan har prisat in i nästa QE bail-out för bankerna den som " Bernanke förutsade " som om det vore en färdig uppgörelse. Vi kommer att få veta på tisdag om livet är verkligen så enkelt.

Av någon anledning så tror jag att det just då finns av intressenterna i detta, andra starka skapade skäl att rikta blickarna mot ett annat fokus, nämligen våldsutvecklingen i den del av världen som inte har petrodollarn som bärande valuta. 

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram