IsraeleRing

2010-08-05

Den amerikanska ordförande i Joint Chiefs of Staff , amiral Mike Mullen uttryckeer att USA har en attack plan, för att ta itu med Irans nukleära ambitioner. Han förklarade  i detta att , "Militära alternativ finns på bordet och är kvar på bordet. Det är ett av alternativen som presidenten har . Jag hoppas att vi inte får anledning till detta, men det är ett viktigt alternativ , och det är ett som är väl införstått.

Inga vidare detaljer gavs om " planen " men man kan nog kan vara rätt säker på att den israeliska regeringen kommer att spela en betydande roll. Eftersom förra veckan sade den israeliska försvarsministern Ehud Barak i Washington Post att USA , dess allierade i Europa och även Ryssland nu börjar att böja sig för verkligheten i Irans beslutsamhet att nå sin fulla kärnvapenarsenal.

Men att han inte trodde att de nuvarande sanktionerna skulle vara tillräckligt lång för att stoppa Iran.

"De [ iranierna ] är redo att dansa på varje arena, de är redo att trotsa och bedra och lura och att göra diplomatiska gester och att förnya dem. Det spelar ingen roll . Iran är fast beslutna att nå nukleär militär förmåga - och nu är det fortfarande tid för sanktioner - men inte för alltid - och ingenting mindre än mycket snävare sanktioner kan - om någonsin - att övertyga Iran om att stoppa sina planer "

Säger alltså en Israel.....

Senare i intervjun , gick Barak ett ännu lite längre och nästan skrattade åt tanken på sanktioner och hävdade att "om man kallar sanktionerna för förlamande eller förlamade , eller jag vet inte , dödliga ... Förmodligen vid en viss punkt bör vi nog inse att sanktioner inte kan fungera. "

Barak gav också höga betyg för att  Barack Obama administration för att intensifiera sitt stöd för våldsamheter - omskrivet till militära åtgärder - åtgärder mot den islamiska staten . Barak utan c sade, " Jag kan se att det sker en förändring i förvaltningens inställning till denna fråga . Det är inte bara en förändring av fraser, förr brukade de säga " det är oacceptabelt " och nu säger de "vi är fast beslutna "att förhindra [ Iran från att uppnå sin kärnvapenarsenal ] .

Obama med c, har verkligen passerat plimsollmärket i sina kontakter med den israeliska regeringen. Ingen tror längre att han ens försöker låtsas att han är en fredens man.  Obama med c säger ,

"Vi är övertygade om att med tanke på dess [ Israels ] storlek, dess historia, den region som det ligger i , och de hot som riktats mot oss - mot Israel, att Israel har unika säkerhetskrav. Det har  detta för att kunna bemöta hot eller en kombination av hot i regionen. Och det är därför vi förblir orubbliga i vårt engagemang för Israels säkerhet. Och USA aldrig kommer att be Israel att vidta några åtgärder som skulle undergräva deras säkerhetsintressen. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram