IsraeleRing

2010-08-05

Den amerikanska ordförande i Joint Chiefs of Staff , amiral Mike Mullen uttryckeer att USA har en attack plan, för att ta itu med Irans nukleära ambitioner. Han förklarade  i detta att , "Militära alternativ finns på bordet och är kvar på bordet. Det är ett av alternativen som presidenten har . Jag hoppas att vi inte får anledning till detta, men det är ett viktigt alternativ , och det är ett som är väl införstått.

Inga vidare detaljer gavs om " planen " men man kan nog kan vara rätt säker på att den israeliska regeringen kommer att spela en betydande roll. Eftersom förra veckan sade den israeliska försvarsministern Ehud Barak i Washington Post att USA , dess allierade i Europa och även Ryssland nu börjar att böja sig för verkligheten i Irans beslutsamhet att nå sin fulla kärnvapenarsenal.

Men att han inte trodde att de nuvarande sanktionerna skulle vara tillräckligt lång för att stoppa Iran.

"De [ iranierna ] är redo att dansa på varje arena, de är redo att trotsa och bedra och lura och att göra diplomatiska gester och att förnya dem. Det spelar ingen roll . Iran är fast beslutna att nå nukleär militär förmåga - och nu är det fortfarande tid för sanktioner - men inte för alltid - och ingenting mindre än mycket snävare sanktioner kan - om någonsin - att övertyga Iran om att stoppa sina planer "

Säger alltså en Israel.....

Senare i intervjun , gick Barak ett ännu lite längre och nästan skrattade åt tanken på sanktioner och hävdade att "om man kallar sanktionerna för förlamande eller förlamade , eller jag vet inte , dödliga ... Förmodligen vid en viss punkt bör vi nog inse att sanktioner inte kan fungera. "

Barak gav också höga betyg för att  Barack Obama administration för att intensifiera sitt stöd för våldsamheter - omskrivet till militära åtgärder - åtgärder mot den islamiska staten . Barak utan c sade, " Jag kan se att det sker en förändring i förvaltningens inställning till denna fråga . Det är inte bara en förändring av fraser, förr brukade de säga " det är oacceptabelt " och nu säger de "vi är fast beslutna "att förhindra [ Iran från att uppnå sin kärnvapenarsenal ] .

Obama med c, har verkligen passerat plimsollmärket i sina kontakter med den israeliska regeringen. Ingen tror längre att han ens försöker låtsas att han är en fredens man.  Obama med c säger ,

"Vi är övertygade om att med tanke på dess [ Israels ] storlek, dess historia, den region som det ligger i , och de hot som riktats mot oss - mot Israel, att Israel har unika säkerhetskrav. Det har  detta för att kunna bemöta hot eller en kombination av hot i regionen. Och det är därför vi förblir orubbliga i vårt engagemang för Israels säkerhet. Och USA aldrig kommer att be Israel att vidta några åtgärder som skulle undergräva deras säkerhetsintressen. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram