När allt kommer om-k-Ring.

2010-06-14

Undrar varför en politiker tror att en skuldkris dels inte har med skulder att göra och därför inte heller det systemiska problemet, med att valuta bildas med skuld som värdebärande enhet? Att tillväxt ovillkorligen kräver en ökad skuldsättning, det tycks vara en mycket svår sak att acceptera intellektuellt hos många.

Tycker väl egentligen att idag(igen) så borde alla förstå att media syftar till förleda debatten, omedvetet eller till någon del medvetet, ifrån det väsentliga fokus som berör alla i form av den systemiska skuldkrisen som har tillkommit av att valuta bildas med skuld som värdebärare och att räntans närvaro kräver evig tillväxt i systemet.

Att rädda människor framför bankernas balansräkningar är inget som i detta intresserar ECB, vilket man belyser tydligt genom sitt uttalande på Söndagen.

"Naturligtvis kommer det att bli svårt. Vid vissa tillfällen kommer det att finnas social oro och politisk opposition mot allt detta. Men jag vet de flesta ledarna nu är beredda att ta stora risker eftersom de vet vad som står på spel för euroområdet."

I detta kan man med fördel börja tänka i termer av valutaregioner och varför centralbankerna agerar som de nu gör.

Hur stort blir behovet av ECB utan Eurounionen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram