En boja från frihet

2010-06-11

Vårt valutafinansiella system är som en narkoman som inte kan sluta på grund av att knarket är alltför lätt att få tag på. Obligationer är knark för den nationella regeringen. Men priset på knark kommer så småningom att stiga, eftersom låga obligationsräntor inte kommer att bestå för evigt eftersom skuldsättningen ökar med tiden på en ändlig planet. När detta händer kommer den beroende att få abstinensanfall. Men den beroende kommer inte att ligga ner och svettas ut det. Den beroende kommer  i de fall den har möjlighet att åka på ett härjningståg för att få sin fix. Den beroende kommer att plundra folks pensionspengar och kommer att konfiskera deras guld.

Blir detta rent av otrevligt?

Även om jag inte kan förneka att en kollaps av den moderna finansiella strukturen förmodligen inte skulle vara varken lätt eller bekväm. Så har jag ändå en smygande misstanke om att det värsta med tiden kommer att passera och livet gå vidare, även om världens finansiella system en dag vägrar att starta om, så skulle de flesta människor ändå hitta en väg framåt i livet. De flesta människor skulle rent faktiskt ta upp kampen i tillvaron, och försöka så hårt som möjligt för att få tillvaron att gå ihop, med eller utan ett bankfinansiellt system att bära på sina axlar.

Många människor eller kanske till och med de flesta, skulle nog istället hellre sträcka ut en hjälpande hand till sina grannar. Många eller rentav de flesta skulle överleva och så småningom faktiskt även frodas.

Det mardrömsscenario som Mad Max filmer och media förespeglar behöver naturligtvis inte inträffa alls, det kan ju rentav vara så att man kan leva i princip som vanligt men oändligt mycket friare utan de övergripande maktsystemen som kontrollerar oss.

Naturligtvis skulle det även finnas nyanser i detta. Antagligen kommer det inte finnas riktigt så många TV-stationer med olika reality såpor. Idén om den oundvikliga globaliseringen och det enhetliga internationella finansiella systemet ,skulle ses som opraktiskta. Regeringarna skulle minska i storlek och stående arméer skulle bli för dyra för nationerna att ha råd med. Avlyssnings-program och i allmänhet och den inhemska polisen i synnerhet, skulle beskäras på grund av bristande medel.

Offentlig utbildning skulle kollapsa tillsammans med den moderna välfärdsstaten (som håller på att kollapsa i alla fall). Centralbankerna skulle ha imploderat tillsammans med det finansiella systemet och guld och silver kan cirkulera fritt som pengar igen.

Så egentligen är bara frågan den, hur högt priset skall bli för mänskligheten för att den styrande makten skall skall tvingas att släppa taget om folket.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram