Dagens finanserier.

2010-04-28

Om jag var Tysk finansminister med ett mandat att främst se till de Tyska intressena, så skulle jag förbereda ett valutabyte, och jag skulle i en hög och jämn takt nu börja dumpa Euro på valutamarknaden, vilket skulle pressa ner valutakursen. Är det verkligen inte någon som egentligen inser varför Euroutbudet är högre än efterfrågan just nu samtidigt som Tyskland tycks försöka fördröja någonting samtidigt som det råder likviditetsbrist inom valuta regionen? Det tror jag inte, den informationen uteblir av andra skäl.

Undrar också varför så många tror på att presskonferenser kan lösa de ekonomiska problem som skapas av det valutafinansiella systemets struktur, detta går inte att lösa med prat, riksbanker eller elektroniska pengar heller, det är en fullkomligt mekanisk mekanism så till vida.

Undrar lite varför Strauss Kahn och Merkel tror att alla skall tro att presskonferenser löser de ekonomiska problemen som det valutafinansiella systemet skapat, dessa problem går alltså inte att lösa med varken sedelpressar, riksbanker eller ord. Vilket bedrövande få människor tycks inse. Jag börjar förresten känna mig som en papegoja.
Undrar bara lite, eftersom jag misstänker varför marknaden upplever det som positivt att lånebehovet i grekland är 60-70% procent större än vad som tidigare har redovisats som det uppskattade behovet. Vidare att det påtalas hur bråttom det är samtidigt som ingenting händer, borde ju inte rimligtvis skapa något större förtroende. Statsobligationsräntorna närmar sig såna räntenivåer att de snart kan misstas för postgironummer. Konstaterar att det faktiskt inte är så konstigt att vi har de politiker vi har! Våra egna inhemska finansmärlor drämmer ju handväskorna i bordet och säger att nu blir de mycket arga, sedan går de på lunch och på internationell Europeisk nivå så säger man att nu är det allvar, och nu måste alla andra ta tag i detta. Samma visa av ingenting göra men olika verser således.

Undrar om OECD chefen skulle säga så här samma dag som den Svenske TV experten i morgonsoffan säger att nu kommer härliga tider, strålande tider. "Detta valutafinansiella elände är som ebola. När du inser att du har det måste du vidta mycket drastiska åtgärder för att överleva", angående finskrisen om han tyckte lika som den av censur-TV utsedde experten.. Enligt marknaden är sannolikheten för en grekisk statskonkurs uppe i 50 procent. Risken är då att Sverige får en stjärnsmäll skriver DI. Men om finanskrisen är över hur kan då detta vara möjligt, menar man kanske att finanskrisen egentligen hela tiden har gällt hela det valutafinansiella systemet......

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram