En dag då det rullar

2010-04-22

 När räntorna börjar stiga över hela världen, kommer förluster i derivat till slut ruinera ett stort antal institutioner, däribland kommuner, landsting, större försäkringsbolag, investmentbolag, affärsbanker och universitet. Jag tror inte folk inser att jordens samlade BNP uppgår till knappa 10% av det befintliga bokförda derivatvärdet.

Islandsbörsen reagerade inte alls på vulkanutbrottet, kan någon utifrån detta undgå att förstå vilken koppling som börser egentligen har till den verkliga världen och realekonomin?

Just nu går Goldman Sach ut med följande, men det gör inte svenska medier. "En stort flerårigt officiellt krispaket för Grekland i kombination med en frivillig skuldsanering, skulle skapa det nödvändiga andrummet för regeringen att genomföra nödvändiga reformer."

Undrar om en chefsstarateg inte bör ompröva sina åtaganden efter att ha uttryckt följande om det grekiska valutafinansiella problemet och hur man har lyckats med att hantera problemet????? "David Jones, chefsstrateg på IG Index. "Det verkar tona bort i bakgrunden, men efter ett par veckor så kommer det tillbaka till spökar på marknaden. Är karln helt väck eller?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram