Nu i USA

2009-03-20

Den amerikanska vapenförsäljningen ökade med 26,5% jämfört med motsvarande period förra året. Detta samtidigt som staden Sacramento avser stänga den tältstad som vuxit upp i stadens utkant, som en direkt följd av det havererade bolånesystemet.

Dollarvalutan är nu under stark press och FN föreslår nu (igår) att man skall överge dollarvalutan som reservvaluta, till förmån för en korg av valutor istället. Detta kommer att få direkta och dramatiska konsekvenser på dollarkursen, eftersom valutareservbeloppet då omgående kommer att inflatera den övriga penningmängden i dollarvaluta.

Att vi Sverige inte märker detta i någon större utsträckning beror på att krona är en indexvaluta för dollarvalutan, detta tillsammans med Euro, pund, schweizerfranc, Kanadadollar och Yen. Detta innebär att vi kunnat utnyttja dollarns fördelar som världshandelsvaluta, och alltså kreditexpandera fram större valutavolymer utan att tappa värde i förhållande till referensvalutorna. Den övriga valuta gruppen har givetvis varit de som har fått betala för denna valutavärdesexploatering av omvärlden.

Men som allting så är tiden utjämnande och det är nu snart dags att betala räkningen för denna förtida och i mitt tycke helt orättfärdiga överkonsumtion, som har gjort möjlig av den gamla vanliga manipulationen av finans och valuta systemet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram