Indiering

2008-11-30

Tidningen Indian Express beskriver på lördagen (29.11) att en av ledarna i den sydasiatiska grenen av knarkkartellen Dope Inc:s smugglingsverksamhet, och en man vid namn Dawood Ibrahim, spelade en logistisk nyckelroll i diversionsoperationerna emot Bombay, i Indien under de senaste dagarna. Artikeln hade rubriken "Dawood försåg Bombay-terroristerna med logistisk hjälp".

 

Även om den indiske maffiabossen enligt uppgift har operationsbas i Karachi, Pakistan och Dubai, så har hans syndikat D-Company i åratal spelat en central roll inom Bombays organiserade brottslighet. I indiska Bihar-området på gränsen till Nepal, har guld enligt tidningen smugglats  in och ut ur Indien, och det har vidare upprättats förbindelser med södra Asiens stora opiumsmuggling.

 

År 1999 pekades Dawood Ibrahin ut i samband med flygplanskapningen till det Taliban-kontrollerade Kandahar i Afghanistan och 2001 igen i samband med attentatet mot indiska parlamentet i New Delhi. Sedan 2003 finns han med på amerikanska UD:s lista över internationella terrorister för hans samröre med Al-Qaida och indiska och pakistanska Lashkar e-Taiba (LeT).

 

Dawood Ibrahim kan identifieras som instrument för de element i pakistanska underrättelsetjänsten ISI som står MI6 nära.

 

Dawodd Ibrahims guldsmugglingsverksamhet i Dubai är del i det Anglofila bankkonglomeratets penningtvätt som funnits  allt sedan brittiska Ostindiekompaniets första opiumkrig mot Indien och Kina under 1800-talet.

 

Indiska underrättelsetjänsten drar efter förhör med Bombay-terroristerna slutsatsen, att attackerna inte har utförts utan betydande hjälp från "insidan". Detta är nu bekräftat, att element i Dawood Ibrahims organisation, spelade en nyckelroll i attackerna.

 

Daily Telegraph hade rubriken: "Mumbai-attackerna: Är de britter?" De skrev vidare: "Brittisk polis har flugit till Indien för att ta reda på om några av de terrorister som dödade 150 personer i Bombay-massakern hade kopplingar till Storbritannien."

 

Evening Standard rapporterar under rubriken "Gisslantagarna i Mumbai är från Storbritannien" att källor inom säkerhetstjänster har sagt till Evening Standard att "det är känt att dussintals brittiskfödda pakistanier under de senaste åren har rest till Pakistan för att tränas i terroristläger. En källa sade nyligen: 'Lägren är fulla och många av personerna där inne är britter'."

 

Mr. Omar Sheik, en brittisk medborgare, stod inför rätta och dömdes i Indien för sin roll i kidnappningen av fyra britter och en amerikan år 1995. Han fick fem års fängelse i november 1998. Först lät brittiska regeringen meddela, ”att de erbjöd Sheik fri lejd till Storbritannien och inte skulle komma att ställa honom inför rätta eller göra något för att utvisa honom tillbaka till Indien."

 

Internationella påtryckningar fick sedan Storbritannien att ta tillbaka sitt erbjudande om fristad för Omar Sheik, men eftersom han rekryterades, enligt indiska och amerikanska källor, av MI6 redan när han studerade på London School of Economics, så anses han som lite av en trotjänare. Omar Sheik verkade i Bosnien innan han dök upp i södra Asien. Efter att ha återvänt till Storbritannien från Balkan lämnade han skolan och åkte på träningsläger i Afghanistan, varifrån han kom till Indien och utförde kidnappningen 1995.

 

Han stannade kvar i Afghanistan efter kapningen och sitter alltjämt i pakistanskt häkte för kidnappningen och mordet på amerikanske journalisten Daniel Pearl. Sheik är även en av de huvudmisstänkta för att ha organiserat 11-september-attackerna.

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram