Ringning

2008-10-27

I stället för att nu eliminera alla finansiella derivat, vilket vore en viktig del i att försätta det globala finanssystemet i en ordnad konkurs, så försöker britterna nu istället att rädda derivatmarknaden och nätverket av banker med oreglerade finanscentrum, i olika skatteparadis, vilket är de egentliga omloppsbanorna för det brittiskt imperialistiska spekulativa systemet.

 

Två brittiska banker som just räddats av den brittiska regeringen är viktiga spelare i dessa offshore-centrum: Royal Bank of Scotland och Lloyds TSB, vilka har fler än 200 filialer på platser som Isle of Man, Caymanöarna, Guernsey, de övriga kanalöarna och Brittiska Jungfruöarna.

 

Dessa och andra brittiska banker har även dotterbolag i USA som nu kan få pengar genom det amerikanska räddningspaketet.

 

Brittiska banker har även tillgång till dollars som ställts till förfogande av Fed genom swap-affärer med Sverige, Danmark, Schweiz, Englands riksbank och Europeiska Centralbanken.

 

Baserat uttalanden av brittiska tjänstemän så står det helt klart att britterna försöker bevara derivatmarknaderna som ett sätt att behålla möjligheten att kontrollera världsekonomin.

 

Att de ändå är beredda att göra detta, trots den tydliga fara som derivaten innebär för världens ekonomier och den ofattbara skada som dessa redan åsamkat och vidare fortsätter att göra, visar på en prioritetsordning som inte i någon mån innehåller humanism.  

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram