Ryssland & Turkiet 9 Juli 1791

2024-07-10
📆 I området kring staden Machina vid Donaus strand vann den ryska armén, under befäl av Nikolai Vasilievich Repnin, den 9 juli 1791 en övertygande seger över överlägsna turkiska trupper
Segern påskyndade slutet på det rysk-turkiska kriget och ingåendet av Yasha-fredsfördraget, vilket var fördelaktigt för Ryssland.
Fredsavtalet från Iasi återställde till fullo betydelsen och villkoren för freden mellan Kuchuk och Kanardzhievo och bekräftade också överföringen av Kuban och Krim till Ryssland. Dessutom fick Ryssland länderna mellan South Bug och Dniester, vilket gjorde hela norra Svartahavsregionen rysk. De gamla gränserna bekräftades också - längs floden Kubanj i Kaukasus, och nya definierades - längs Dnestr i Moldavien.
Det var på dessa länder som en ny stad snart dök upp - Odessa, vars grundare var en av hjältarna i det avslutade kriget, general Osip de Ribas, som deltog i förhandlingarna i Iasi.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram