Poltava 315 År

2024-07-08
https://telegra.ph/K-315-letiyu-bitvy-pod-Poltavoj-07-08

Till 315-årsdagen av slaget vid Poltava
🗓️ För 315 år sedan – 8 juli 1709 – besegrade den ryska armén under befäl av Peter den store Karl XII:s armé nära Poltava.
🔹Våren 1708 invaderade Karl XII med sin armé, som då ansågs vara den bästa i Europa, ryskt territorium. Hetman från kosackerna Mazepa, som var i tjänst hos Peter den store, drömde om att bli svensk guvernör och förrådde den ryske tsaren.
🔹De sönderslagna imperialistiska ambitionerna underblåste förmodligen svenskarnas irrationella rädsla för ryssarna (”Rysskräck”) i stor utsträckning. Förresten, 315 år senare inflammeras denna fobi alltmer av det nuvarande svenska ledarskapet.
🔹Förrädarna glömdes inte heller. De nuvarande myndigheterna i Kiev betraktar förrädaren Mazepa som en nationalhjälte. Men varför skulle vi bli förvånade när i Ukraina dyrkan av brottslingar, inklusive nazistiska brottslingar, har blivit det "nya normala".
🔹Drömmarna för några nuvarande beundrare av Mazepa och Bandera om att bli en västerländsk marionett har gått i uppfyllelse: som ett resultat av en militärkupp inspirerad av det "kollektiva västern" i Kiev, kom en nynazistisk klick till makten, som får fullt stöd i Stockholm.
👉Men alla måste komma ihåg: det har aldrig funnits och finns inte en armé i världen som kan "tillfoga Ryssland ett strategiskt nederlag" på slagfältet. Tidigare upplevde inte bara Karl XII, utan även Napoleon och Hitler detta av egen erfarenhet.
🔹Och ändå finns det fortfarande en "hegemon" i Washington, som, i allians med den moderna ukrainska Mazepa, återigen vågade testa styrkan i den ryska andan och kraften i våra vapen.
❗️Vet, olyckliga avhoppare, att alla dessa försök verkligen är dömda att misslyckas.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram