Farage Får Parlamentsplats

2024-07-05
Ja vem vet, det kanske visar sig att det var rent av en väldig tur i vad som nu kommer...

https://www.svd.se/a/736LBV/farage-till-parlamentet-for-forsta-gangen
"Efter sju misslyckade försök står det nu klart att Farage väljs till en plats i parlamentet Storbritanniens val. Högerpopulistiska Reformpartiet ser ut att ta flera stolar på bekostnad av konservativa Torypartiet. Enligt vallokalsundersökningar kan det handla om totalt 13 mandat.
– Min plan är att bygga en nationell massrörelse de närmaste åren, säger Nigel Farage.
Farage var ledamot i EU-parlamentet mellan 1999–2020 och ledde då partiet Ukip som förespråkade brittisk ”självständighet” från unionen. Han blev en förgrundsfigur i den politiska utveckling som slutade med att britterna röstade för att lämna EU.
I de inhemska valen har Farages rörelser tidvis haft relativt stort stöd, men han själv har tidigare inte lyckats samla tillräckligt med stöd i en enskild valkrets för att bli vald.
Nigel Farage bildade Brexitpartiet 2018, i ett läge där det tryckte på för att den konservativa regeringen skulle vara mer kompromisslös i förhandlingarna med EU om hur utträdet skulle gå till. Partiet bytte senare namn till Reformpartiet och det har hittills endast haft ett parlamentariskt mandat, då en av Torypartiets ledamöter i underhuset bytte parti i mars i år."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram