Biden - Trump Debatten..

2024-06-28
Så länge som möjligt I guess..
https://www.expressen.se/nyheter/varlden/panik-hos-demokrater-efter-bidens-insats-i-debatten/

Biden inledde debatten med en raspig röst som knappt bar. Det var svårt att höra allt han sa – och flera gånger blev det också svårt att förstå vad han menade. Vid ett tillfälle avslutade han en svårbegriplig mening med att ”vi slog äntligen Medicare” (det amerikanska sjukförsäkringssystemet), vilket fick Trump att svara:
– Han har rätt. Han slog verkligen Medicare. Han slog ihjäl det.
Efter en annan svamlande avslutning på en mening reagerade Trump på nytt.
– Jag vet inte riktigt vad han sa i slutet där. Jag tror inte att han vet det heller.
Demokrater på alla nivåer har reagerat med panik på Bidens insats. En tidigare kampanjarbetare och Vita huset-medarbetare sms:ar till Politico:
”Fruktansvärt... vad sa han precis? Det är galet.”
– Biden är körd. Det är avgjort nu, säger Jay Surdukowski som arbetade med Martin O’Malleys presidentkampanj 2016.
Vill att Biden hoppar av
En annan källa, som beskrivs som ”framträdande” i demokratiska partiet skriver att det är ”dags för ett öppet konvent”. Det skulle innebära att Joe Biden hoppar av och de elektorer som satts att rösta på honom får andra kandidater att rösta på när Demokraterna ska välja president på sitt konvent i augusti.
Biden tog även, märkligt nog, helt oprovocerat upp det amerikanska uttåget ur Afghanistan – ett tillfälle som räknas som ett av de mörkaste hittills under Bidens ämbetsperiod.
Trump högg direkt:
– Jag skulle ta oss ut ur Afghanistan, men jag skulle göra det med värdighet. Han tog oss ut. Det var den mest pinsamma dagen i vårt lands historia.
I CNN:s sändning kallade kanalens politiska kommentator Van Jones, som var rådgivare till Barack Obama och alltså har jobbat tätt ihop med Biden, insatsen för ”smärtsam”.
– Jag älskar Joe Biden. Jag arbetade för honom. Han gjorde inte bra ifrån sig alls.
– Han hade ett test att klara av i dag för att återställa förtroendet från landet och sin bas. Det misslyckades han med
Kommentarerna..

CNN..
Tänk om han har saker att berätta om presumtiva motståndare fram till kongressen...
Kanske han vet själv att han inte är president och därför behöver avskaffa den presidentiella ansvarsfriheten...
https://www.svd.se/a/636pzL/demokrater-vill-peta-biden-efter-haveri-i-duellen
"Duellen var Joe Bidens chans att visa väljarna att han klarar jobbet. Istället verkade Biden bli för gammal i direktsändning, och direkt efteråt rapporterade CNN om panik i Demokraterna – och att Bidens kandidatur ifrågasätts.
WASHINGTON Kommer det verkligen att vara Joe Biden som är Demokraternas kandidat mot Donald Trump i november? Frågan hänger i luften i USA efter att Biden skrivit tv-historia, genom att underprestera i duellen mot Donald Trump.
Det mest genanta under duellkvällen i Atlanta var ändå inte när presidenten tappade bort sig i duellen med Donald Trump. Det var istället bilderna som visade när han kom med sin fru Jill till Demokraternas efterfest, och leende vinkade till partivännerna.
Till synes utan att ha en aning om att panelen på CNN – som arrangerade debatten – redan hade börjat diskutera om han inte borde kliva åt sidan och släppa fram en annan presidentkandidat för Demokraterna.
Och den där bilden av att Biden inte riktigt har kontakt med verkligheten har Republikanerna länge försökt underblåsa. De har fått draghjälp av den här debattkvällen. Presidenten tappade bort sig i olika resonemang, snubblade över ord och presenterade ibland argument som verkade irrelevanta.
Olycksturism är när folk söker upp olycksplatser, för att få se lidande och förödelse. Amerikanska tittare som satte på tv:n på torsdagskvällen med den baktanken blev rikligt belönade. ”Som en bilkrasch i slow motion” sa någon av alla amerikanska tv-kommentatorer, som efter duellen tävlade om att såga Bidens insats.
I det polariserade amerikanska medielandskapet var det förstås inte oväntat att Biden skulle få underkänt i exempelvis högerlutande Fox News, oavsett kvaliteten på hans insats.
Men det som hände efter den här duellen var något helt annat – normalt Bidenvänliga och liberala medier rapporterade omedelbart att Biden hade misslyckats.
”En fumlig föreställning och ett parti i panik” var rubriken på nattens analys i New York Times som citerar en erfaren strateg: ”Biden är på väg att möta ett crescendo av uppmaningar att kliva åt sidan”.
”Den första debatten förstärkte Bidens största svaghet” skrev Washington Post.
Det var som om det som länge varit en diskussion mellan demokrater i slutna rum, men varit tabubelagt att yttra offentligt, plötsligt var legitimt att släppa fram.
CNN:s klassiska ankare John King berättade direkt efter debatten om att det har brutit ut panik i Demokraterna. Han pekade på sin mobiltelefon och sa att han aldrig har fått såna reaktioner som han fick den här kvällen. ”Och det är från folk som älskar Joe Biden”.
Var den processen kommer att sluta är svårt att bedöma. Men vi alla som har följt hur svenska partiledare tvingas sluta vet att det brukar vara som en snöboll som sätts i rullning – ju fler som har uttalat samma krav, desto mindre mod krävs det för att ansluta sig.
Och en mekanism är precis densamma här i USA som i Sverige – en svag ledare riskerar att dra med sig en massa partikamrater i fallet. Och när partivänner riskerar att förlora sina välbetalda jobb och positioner, så är de inte så vänliga längre.
Det är förstås höljt i dunkel hur det skulle påverka valresultatet om Demokraterna faktiskt skulle ta det oerhörda steget, och byta ut Biden med bara drygt fyra månader kvar till valet. Det vore ett gigantiskt risktagande, men Biden har inte övertygat mot Trump. Kanske skulle en annan demokrat göra det bättre?
Det amerikanska valet kunde ha avgjorts i rättssalen i Atlanta, där Donald Trump är åtalad för att ha försökt ändra på valresultatet 2020. Men den rättsprocessen har kört fast.
Efter nattens CNN-duell ser Atlanta ändå ut att kunna bli platsen ”där det hände”. Men den som i så fall föll i Georgias huvudstad var inte Donald Trump, utan Joe Biden."
Om hela Mailserver-ligan har varit medveten om Joes affärer...

https://omni.se/analyser-inte-omojligt-att-byta-ut-biden-men-svart/a/jQaVjb
"Nattens duell mellan Joe Biden och Donald Trump resulterade omedelbart i en diskussion om möjligheterna att ersätta presidenten med en ny kandidat.
Thomas L Friedman skriver i New York Times att debatten är det mest hjärtskärande ögonblick han upplevt i en amerikansk valkampanj. Trots att Joe Biden är en ”bra man och en bra president” kan han inte ställa upp för omval, anser Friedman.
”Stora faror och möjligheter hänger över oss. En yngre Joe Biden hade kunnat vara rätt ledare, men tiden har tillslut kommit ikapp honom. Och det blev smärtsamt och ofrånkomligt uppenbart i dag”, skriver han.
Att ersätta Biden är inte på något sätt omöjligt, men skulle innebära en krånglig och oförutsägbar process, påpekar NBC:s Ben Kamisar.
Enligt reglerna är det nästintill omöjligt att byta ut en redan nominerad kandidat utan personens samtycke. Om Biden skulle välja att hoppa av racet innan han formellt nomineras till presidentkandidat på demokraternas konvent i augusti krävs det att en ny kandidat vinner en majoritet av de 4 000 delegaterna.
”Hela processen är knarrig och har inte övervägts på flera decennier”, skriver Politicos Steven Shepard."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram