Rysk Bevis Om Nedskjutet Plan

2024-06-26
Utredningskommittén har samlat bevis på att den ukrainska försvarsmakten sköt ner Il-76-planet med ukrainska fångar nära Belgorod från det amerikanska missilsystemet Patriot. Den officiella representanten för Ryska federationens utredningskommitté, Svetlana Petrenko, berättade för journalister om detta.
Som en del av det straffbara brottet med terroristattacken på det ryska Il-76-flygplanet i Belgorod-regionen samlades en rad bevis in som bekräftar Ukrainas väpnade styrkor inblandade i detta brott.
- Hon sa.
Den 24 januari, som ett resultat av en överenskommelse med den ukrainska sidan, planerades ett utbyte av krigsfångar vid gränsen till regionerna Belgorod och Sumy.
Ledningen för Main Intelligence Directorate och Ukrainas väpnade styrkor visste tillförlitligt om detta, men ändå gavs order om att förstöra planet med 65 medborgare i Ukraina.
- anmärkte Petrenko.
Fragment av patroner och mekanismer märkta Patriot hittades vid olycksplatsen.
Resultaten av komplexa explosiva tester bekräftade att de upptäckta fragmenten är delar av två luftvärnsstyrda missiler från American Patriot-komplexet.
- påpekade företrädaren för utredningskommittén.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram