Assange Erkänner & Gör Upp Med USA

2024-06-25
Ja då är det väl dags att vittna snart...
Den svenska rollen...
Demokraterna måste vara glada nu.. DNC, Seth Rich, MS13, Obama, Benghazigate, Seal Team6, Sidney Blumenthal, Servergate osv

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MnLrPE/julian-assange-erkanner-sig-skyldig
"Den spionerianklagade Wikileaksgrundaren Julian Assange har erkänt brott och gjort en uppgörelse med USA för att undvika fängelse i landet.
Hans organisation uppger att han redan släppts från fängelset.
Enligt överenskommelsen kommer åklagare att begära ett 62 månaders straff – vilket motsvarar den tid Assange suttit i ett högsäkerhetsfängelse i London. Det innebär alltså att Assange skulle gå fri.
Enligt Wikileaks har Assange redan försatts på fri fot.
"Julian Assange är fri. Han lämnade högsäkerhetsfängelset Belmarsh på morgonen den 24 juni efter att ha tillbringat 1 901 dagar där", skriver organisationen i ett inlägg på X och tillägger att han redan lämnat Storbritannien med flyg.
Stiger ombord på flygplan
Wikileaks framhåller också att förhandlingarna om frigivningen pågått under en "lång period" och understryker att överenskommelsen ännu inte blivit formellt godkänd.
Hans fru Stella Assange har publicerat ett kort videoklipp, även det via X, där maken bland annat ses stiga ombord på ett plan.
"Julian är fri!!!" skriver Stella Assange i inlägget och tackar alla som stöttat hennes och Wikileaks kamp för att få honom fri.
Var han befinner sig i nuläget och till vilken plats han ska ha flugit är oklart.
Uppgörelsen måste godkännas av en domare för att få verkan.
Assange ska på onsdagen, lokal tid, framträda vid en domstol i Marianerna, som är amerikanskt autonomt territorium i Stilla havet. Där han kommer att erkänna sig skyldig till att olovligen ha mottagit och spridit hemlighetsstämplad nationell försvarsinformation, skriver justitiedepartementet i det rättsliga dokumentet.
700 000 hemligstämplade dokument
Assange har riskerat upp till 175 års fängelsestraff i USA, enligt 18 åtalspunkter om spioneri och dataintrång.
Han hade åtalats av den amerikanska regeringen för sin roll i 2010 års läckage av omkring 700 000 hemligstämplade dokument med koppling till krigen i Irak och Afghanistan. Hans anhängare ser honom som en yttrandefrihetskämpe, medan kritikerna pekar på att publiceringar han har gjort har äventyrat USA:s säkerhet.
Australiske Assange har suttit fängslad i brittiska Belmarsh-fängelset i London sedan i april 2019. Han greps efter att ha tillbringat sju år i Ecuadors ambassad i London för att undvika utlämning till Sverige, på grund av misstankar om sexualbrott under ett besök i Stockholm. Den svenska utredningen lades ner 2019.
USA:s president Joe Biden sade i april att USA "överväger" en begäran från Australien om att lägga ned åtalet mot Assange.
Storbritannien godkände Assanges utlämning redan 2022, men han har sedan dess försökt att få beslutet upphävt. Han fick tillåtelse att överklaga beslutet i mars i år."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram