Missbruksvårdande Sundsvallsbo I Stor Droghärva

2024-06-20
Såklart...

"Med hjälp av stulna eller förfalskade id-handlingar hämtade de tre männen ut smuggelpaket från Tyskland, Polen och Tjeckien – innehållande narkotikaklassade tabletter.
En av männen, en Sundsvallsbo, driver ett företag som erbjuder vård och stödboende till ungdomar och vuxna med missbruksproblem.
”Mina medarbetare har under utredningens gång reagerat på det faktum att ett företag som ska behandla och ge stöd till missbrukare, i själva verket har varit ett nav för omfattande smuggling och distribution av narkotiska preparat”, säger Miriam Monsell, utredningsgruppchef på Tullverkets kriminalavdelning Nord, i ett pressmeddelande.
Tullverket har bedrivit ett omfattande spaningsarbete mot de tre männen sedan december 2023. Då upptäckte Tullverket två försändelser från Polen med 22 500 tabletter vardera. Paketen var ställda till falska mottagare – på två olika stödboenden i Sundsvall.
”Vi inleder då ett närmare samarbete med postombuden som slår larm när misstänkta försändelser anländer så vi kan spana på de som hämtar ut paketen. Då får vi se att en av dessa är ägare till företaget som driver stödboenden i Sundsvall”, säger Miriam Monsell.
I februari i år följde spanarna efter Sundsvallsbons bil när han hade hämtat ut ett stort paket från ett postombud i Söderhamn. Under färden söderut stannade mannen och slängde paketets adresslapp. Han stannade till slut vid en parkeringsficka på E4 norr om Älvkarleby.
Polispatrullen som var på plats vittnar om att mannen betedde sig underligt och talade osammanhängande.
Vid en husrannsakan av bilen hittades en necessär med 240 200 danska kronor samt kanyler. I bagageluckan fanns paketet som hämtades ut i Söderhamn – i paketet låg 40 000 narkotikaklassade tabletter. I bilen fanns också en läskburk med ett sönderklippt, stulet körkort.
Paketet som Sundsvallsbon hämtade i Söderhamn hade ett innehåll av 40 000 narkotikaklassade tabletter.
Öppna bild i helskärmsläge
Paketet som Sundsvallsbon hämtade i Söderhamn hade ett innehåll av 40 000 narkotikaklassade tabletter.
Bild: Tullverket
Sundsvallsbon står nu åtalad för synnerligen grov narkotikasmuggling, synnerligen grovt narkotikabrott och grovt narkotikabrott.
De två andra männen, en från Ångermanland som arbetar på ett ungdomshem och en från södra Sverige, åtalas även de för grova narkotikabrott.
Enligt Tullverket kan trion kopplas till 13 försändelser på sammanlagt 455 149 narkotikaklassade tabletter från Tyskland, Polen och Tjeckien."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram